Eksperti iesaka: kādēļ pagulte nav labākā vieta mantu glabāšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Vietas trūkums bieži vien rada absolūtu izmisumu, kādēļ daudzi izvēlas glabāt mantas plastmasas kastēs zem gultas, tomēr tā nebūt nav tā labākā ideja.

"Guļamistaba, it īpaši pagulte, ir sava veida kapsēta," savā blogā vēsta organizēšanas eksperte Vikija Silvertorna. Pagulte ir vieta, kurā nonākot kādam priekšmetam, tas tur arī, visticamāk, paliks uz ilgāku laiku. Turklāt liela problēma ir putekļi, kas rodas šajā vietā un bojā novietotos priekšmetus. 

Mājokļa kārtošanas un organizēšanas eksperte iesaka kritiski izvērtēt, ko glabāt pagultē. Ideālā variantā pagulte ir jāatstāj tukša - tādējādi to ir vieglāk iztīrīt, turklāt mājiniekus nenogurdinās bažas vai neziņa par mantām, kas atstātas gultas apakšā. Tāpat pagulte ir labvēlīga vieta, kur vairoties putekļu ērcītēm, mikroorganismiem un pelējuma sēnei, vēsta portāls "Ideal Home". 

Ja mājoklī mantu glabātuvju ir ārkārtīgi maz, kritiskos gadījumos zem gultas var glabāt vienas kategorijas mantas, piemēram, noteiktas sezonas apģērbu. Tāpat ņem vērā, ka pagulte ir visputekļainākā vieta mājoklī, tāpēc mantas ieteicams glabāt plastmasas kastēs ar vāku. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu