Cīņa ar kompleksiem jeb novēlu iemīlēt savas riepiņas!

"Viena no mums"
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Māksliniece: Ksenija Šapolovska

Raitā solī tipināju gar Ziedoņdārzu, kad mani pēkšņi apstādināja luksoforā iedegusies sarkanā gaisma. Blakus stāvošā sieviete nodarbojās ar visai interesantu nodarbi – savas skaistās vasaras kleitas raustīšanu visos iespējamos virzienos: uz augšu, tad uz leju. 

Sākumā vēroju ar neviltotu uzjautrinājumu, kamēr sapratu, kas notiek patiesībā. Piebildīšu, ka sieviete izskatījās patiešām jauki, to varētu pateikt jebkurš garāmgājējs, kleita sēdēja gluži labi, izcēla visus dabas dotumus.

Sieviete izmisīgi cīnījās pati ar savu ķermeni, centās puķaino audumu vilkt uz augšu, lai dekoltē nebūtu tik izaicinošs, – uz leju, lai kleitai liktu izskatīties garākai, nekā patiesībā tā bija.

To labi atpazinu, jo arī pati kādreiz mēdzu izklaidēties tieši tādā pašā veidā, kas saistīts ar nepārliecinātību un kompleksiem par savu ķermeni. Tas, kurš nonācis līdzīgā situācijā, zina, kā tas notiek, – esi iegādājies ko burvīgu, mājās to pielaiko un atzīsti par labu esam, taču, izejot sabiedrībā, tas burvīgais apģērba gabals šķietami saraujas vai pieaug par veselu izmēru, nemitīgi gribas to piekārtot, piemēram, piedurknes, dekoltē vai šķēlumu, jo gluži vienkārši nejūties ērti.

Es gribu pateikt: protams, ir svarīgi ģērbties piemērotā apģērbā – tādā, kas liek justies labi, glaimo figūrai, taču problēma jau vairumā gadījumu neslēpjas tur. Kamēr nespēsi pieņemt ķermeni tādu, kāds dots, viss šķitīs par lielu, par mazu, par garu, par īsu, apspīlētu vai brīvu. Vari jau sevi nepieņemt, bet ilgtermiņā tas ir nelietderīgi, bezjēdzīgi un destruktīvi.

Ķermenis ir tavas mājas. Un ko dara ar mājām, ja kas nepatīk? Labiekārto, izmet lieko, vārdu sakot, veic kādas izmaiņas.

(Pačukstēšu, ka pat fitnesa guru nemēdz būt par simts procentiem apmierināti ar savu ķermeni.) Tāpēc tas, ko iesaku izmainīt es, ir domāšana. Katram ir nepilnības, neviens nav absolūti perfekts, un tajā var rast zināmu mierinājumu.

Varu spriest tikai no sievišķās perspektīvas, par vīriešu kompleksiem runāt diemžēl nejūtos kompetenta. Daba iekārtojusi tā, ka mums visām ir dažādu formu un izmēru krūtis, arī viss pārējais – dibeni, gurni.

Daba mums komplektā ar šo visu daudzveidīgo skaistumu piešķīrusi arī noslieci uz lieko svaru, riepiņām, celulītu, strijām. Tas viss ir absolūti dabiski!

Foto: No personīgā arhīva

Pieņemot šo komplektāciju, izbeidzot bezjēdzīgo cīņu pret dabu, tu ne tikai radīsi mieru, beigsi atbalstīt ārējā skaistuma industriju, varēsi pievērsties nozīmīgākām lietām, ejot pa ielu, izskatīties neatvairāmi pašpārliecināta un droša, nēsāt, ko vien vēlies, bet arī citiem parādīsi pozitīvu piemēru.

Novēlu iemīlēt savas riepiņas!

Tava māsa Anda

Jau drīzumā varēsi Andas pārdomas lasīt grāmatā "Viena no mums", kura iznāks 21.02. Tāpat gaidi konkursu EGOISTĒ, kurā varēs laimēt grāmatiņu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu