Bijusī ASV vēstniece Ukrainā sūdzas, ka viņu novērojuši Trampa advokāta sabiedrotie (12)

Pārstāvju palāta publicē īsziņas
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Bijusī ASV vēstniece Ukrainā Marija Jovanoviča otrdien mudinājusi izmeklēt no ASV Pārstāvju palātai iesniegtām īsziņām noprotamo, ka viņu novērojuši ASV prezidenta Donalda Trampa advokāta Rūdija Džuliāni sabiedrotie, vēsta raidorganizācija CNN.

Īsziņas Pārstāvju palātas izmeklētājiem iesniedza ASV-Ukrainas skandāla ietvaros aizturētais Ļevs Parnass. Skandāls noveda pie Trampa impīčmenta Pārstāvju palātā, par kuru gala lēmumu pieņems ASV Senāts.

No Konektikutas štata uz kongresmeņa amatu kandidējošais republikānis Roberts Haids īsziņās peļ Jovanoviču un liek noprast, ka Kijevā viņu novērojis un nodevis Parnasam informāciju par vēstnieces gaitām. 

Jovanoviča bija viena no spilgtākajām lieciniecēm Trampa impīčmenta izmeklēšanas laikā. Pret viņu esot vērsta Džuliāni diriģēta nomelnošanas kampaņa, kas beidzās ar viņas atlaišanu, liecināja Jovanoviča.

"Doma, ka ASV pilsoņi un citi nezināmu iemeslu dēļ uzraudzīja vēstnieces Jovanovičas gaitas, ir ārkārtīgi neomulīga," norāda Jovanovičas advokāts Lorenss Robinss. "Mēs paļaujamies, ka atbildīgās iestādes veiks izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kas notika."

Pārstāvju palātas publicētie materiāli lasāmi šeit.

Vairāki bijušie vēstnieki, kuri pazīst Jovanoviču, otrdien pauda šoku par to, ka amerikānis varētu būt novērojis ilggadēju diplomāti. "Tas ir baisi, vienkārši neticami," teica bijušais ASV vēstnieks Igaunijā Džims Melvils. "Jau doma vien, ka bija kādi elementi, iespējams, ASV valdībā vai saistīti ar ASV valdību, kuri mēģināja pielikt visam mūsu padarītajam, lai veicinātu misijas drošību, ir absolūti nepieņemama."

Bijusī diplomāte Nensija Makeldounija ir līdzīgās domās. "Man šķiet šokējoši un satraucoši tas, ka ASV pilsoņi varētu būt novērojuši ASV vēstnieci ar prezidenta personīgā advokāta atbalstu," viņa sacīja.

Džuliāni biznesa partneri Ļevs Parnass un Igors Frūmans tika aizturēti 2019.gada oktobrī.

Parnass un Frūmans ir emigranti no bijušās Padomju Savienības, un viņiem ir biznesa darījumi Ukrainā.

Viņi sadarbojušies ar Trampa advokātu Džuliāni, viņam meklējot demokrātus kompromitējošu informāciju, kas ļautu uzlabot Trampa pozīcijas ASV prezidenta vēlēšanu kontekstā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu