Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret kuldīdzniekiem par miesas bojājumu nodarīšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļu policijas auto. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policijas auto. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu divos kriminālprocesos par miesas bojājumu nodarīšanu, un tie abi nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Pagājušā gada 17.jūlijā VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī tika saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD), ka pie mediķiem vērsies sašauts vīrietis.

Šeršņova norādīja, ka VP par notikušo tika sākts kriminālprocess un noskaidrots, ka dienu pirms informācijas saņemšanas vīrietim tika nodarīti miesas bojājumi. Viņam kopīgas alkohola lietošanas laikā izcēlās konflikts ar kādu vīrieti, kā rezultātā viņam tika nodarīti miesas bojājumi un cietušā virzienā raidīti vairāki šāvieni no pneimatiskā ieroča. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts 1989.gadā dzimis vīrietis.

Savukārt pagājušā gada 21.jūlijā VP tika saņemta informācija par to, ka Kuldīgā, Kalna ielā, kādam vīrietim tika nodarīti miesas bojājumi. VP par notikušo tika sākts kriminālprocess un noskaidrots, ka vīrietis braucis pa Kuldīgu un pamanījis uz ielas konfliktējam personas - vīrieti un sievieti. Pēc Šeršņovas teiktā, vīrietis apturēja automašīnu, izkāpa ārā un vēlējās noskaidrot, kas notiek, jo no malas izskatījies, ka sievietei tiek darīts pāri. Pienākot tuvāk un bilstot dažus vārdus, sekojis sitiens no konfliktā iesaistītā vīrieša puses otram vīrietim pa seju. 

Policijas pārstāve norādīja, ka cietušais izsauca VP, pēc tam pats vērsās medicīnas iestādē. Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tiek turēts kāds kuldīdznieks, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem. 

Saskaņā ar Krimināllikumu, par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu