Jaunā Krievijas premjera slepenie īpašumi un viņa sievas pasakainās bagātības (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas jaunais premjerministrs Mihails Mišustins, kurš tiek dēvēts par cilvēku, kas prot ne ar vienu nesastrīdēties, slēpj informāciju par viņam piederošiem ekskluzīviem nekustamiem īpašumiem, savukārt viņa sieva ar noslēpumainas “uzņēmējdarbības” palīdzību esot tikusi pie miljonos eiro mērāmas bagātības, secināts izdevuma “Projekt” un Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda pētījumos.

Kā secināts “Projekt” pētījumā, Mišustinam, kurš ir bijušais Federālā nodokļu dienesta vadītājs, pieder zeme un māja Piemaskavas ciematā Rubļovkā, kurā mitinās daudzi Krievijas elites personāži.

Tomēr Krievijas valsts reģistrā norādīts, ka tagad šis īpašums pieder oficiāli “Krievijas Federācijai”.

Mišustins un viņa sieva Vladlena ēku un zemi Piemaskavā savā īpašumā esot ieguvuši jau 2001.gadā. Mājas platība ir gandrīz 900 kvadrātmetri, bet zemes platība - aptuveni 5500 kvadrātmetru.

“Projekt” eksperti lēš, ka šāds nekustamais īpašums maksā aptuveni 600 miljonus rubļu (8,8 miljonus eiro).

Krievijas Federācija arī norādīta kā īpašnieks dzīvoklim Maskavā, kurā iepriekš bija pierakstīts gan Mišustins, gan viņa sieva.

Mišustina amatpersonas deklarācijā par 2018.gadu nav informācijas, ka viņam vai viņa ģimenei piederētu nekustamais īpašums.

Amatpersonas deklarācijā atrodamas vien ziņas, ka ģimenes lietošanā ir 141,6 kvadrātmetrus plašs dzīvoklis, kas ģimenei nepieder.

Sievas bagātības

Tikmēr opozicionāra Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda paziņojumā uzsvērts, ka Mišustina sieva ir kārtējā talantīgā Krievijas valsts amatpersonas sieva, kurai no zila gaisa izdevies “uzburt” miljonus pelnošu “biznesu”.

Mišustins par valsts ierēdni strādā kopš 1998.gada, ar pārtraukumu no 2008. līdz 2010. gadam, kad viņš darbojās privātajā biznesā.

Kopš 2010.gada Mišustins vadīja Krievijas Federālo nodokļu dienestu. Viņam, kā valsts amatpersonai, ir jāiesniedz deklarācijas, un tas pats attiecas arī uz viņa sievu.

No Vladlenas Mišustinas deklarācijām izriet, ka viņa pēdējos deviņos gados ir nopelnījusi gandrīz 800 miljonus rubļu (11,7 miljonus eiro).

Interesanti gan ir tas, ka Vladlenai Mišustinai nepieder neviens uzņēmums un nekādu citu viņas saistību ar pelnošiem uzņēmumiem oficiālajos reģistros nav iespējams atrast.

Korupcijas apkarošanas fonds uzsver, ka Mišustina “veiksmīgās” sievas gadījums ir kārtējais piemērs Krievijas valdošās elites korupcijas “zelta standartam”, kad par sievas veiksmīgās uzņēmējdarbības rezultātu tiek uzdota vīra-valsts amatpersonas saņemtie kukuļi vai valstij nozagtā nauda.

Ierēdnis-komponists

Kā ziņots, trešdien demisionēja premjerministra Dmitrija Medvedeva vadītā valdība. Dažas stundas vēlāk Krievijas prezidents Vladimirs Putins premjera amatam nominēja Mihailu Mišustinu, kuru ceturtdien Valsts dome apstiprināja amatā.

Ceturtdien izskanēja vēl kāds neparasts fakts no Mišustina biogrāfijas – viņš brīvajā laikā komponē mūziku un esot sacerējis mūziku vairākām prokremliskā estrādes dziedātāja Grigorija Ļepsa dziesmām.

Par to, ka Mišustina vaļasprieks ir mūzika, vēstīja laikraksts “Vedomosti”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Kā atklājuši avoti, mūzika ir jaunā Krievijas premjera hobijs, par kuru viņš nevēloties publiski runāt.

Kremlis Mišustina personā redz Putina uzticības personu, kam izdevās sakārtot nodokļu dienestu, un tas radot cerības, ka jaunais premjerministrs spēs iedvesmot stagnējošo Krievijas ekonomiku.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu