Nākamnedēļ Rīgā notiks Starptautiskā Valūtas fonda misijas vizīte (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vaļņu iela Vecrīgā. Ilustratīvs attēls
Vaļņu iela Vecrīgā. Ilustratīvs attēls Foto: Lita Krone/LETA

Nākamnedēļ Rīgā notiks Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) misijas vizīte, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

SVF misijas vizīte Rīgā notiks no 21. līdz 24.janvārim. SVF misijas ietvaros notiks tikšanās ar FM ekspertiem. 

Pēc FM sniegtās informācijas, vizītes laikā tiks vērtēta Latvijas makroekonomiskā attīstība - fiskālā, monetārā un finanšu sektora attīstība.

Latvijas un SVF sadarbība notiek pārraudzības jeb tā dēvēto IV panta konsultāciju ietvaros. 

2019.gadā, pēc SVF ekspertu Latvijas apmeklējuma, starptautiskā organizācija augusta sākumā publicēja ziņojumu par valsts makroekonomisko stāvokli un sniedza arī Latvijas finanšu sektora novērtējumu.

Pērn ziņojumā SVF pauda bažas par Latvijas paveikto finanšu noziegumu apkarošanas jomā, aicinot valsti aktīvāk ieviest Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas "Moneyval" rekomendācijas.

Novērtējumā SVF norādīja uz Latvijas kavēšanos finanšu noziegumu apkarošanās jomā, kas var novest pie tā, ka Latvija tiek ierindota tā dēvētajā valstu "pelēkajā sarakstā", pamatīgi iedragājot uzticību Latvijas finanšu sistēmai. Lai no tā izvairītos, SVF iesaka nekavējoties ieviest "Moneyval" rekomendācijas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu