Bijušajam Itālijas iekšlietu ministram Salvīni draud tiesa par migrantu kuģa bloķēšanu (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni
Bijušais Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas Senāta komisija pirmdienas vakarā ierosinājusi sākt tiesvedību pret bijušo iekšlietu ministru un partijas "Līga" līderi Mateo Salvīni.

Lieta saistīta ar Salvīni lēmumu jūlijā neatļaut izkāpt krastā 131 nelegālajam imigrantam no Itālijas krasta apsardzes kuģa "Gregoretti". Prokuratūra Katānijā toreiz apsūdzēja Salvīni par brīvības atņemšanu.

Senāta komisija pirmdienas vakarā nobalsoja par Salvīni tiesiskās imunitātes atcelšanu. Tagad Senātam būs jāizlemj, vai virzīt uz priekšu šo lietu, taču pagaidām nav zināms, kad šāds balsojums varētu notikt.

Salvīni, kurš augustā izjauca koalīciju ar populistisko Pieczvaigžņu kustību (M5S), aicināja "Līgu" balsot par tiesas procesa sākšanu.

Oponenti šo Salvīni aicinājumu novērtēja kā mēģinājumu nostādīt "Līgu" upura lomā pirms reģionālajām vēlēšanām, kas svētdien paredzētas Emīlijas-Romanjas reģionā.

Gan M5S, kas joprojām atrodas valdībā, gan tās jaunais koalīcijas partneris - kreisi centriskā Demokrātiskā partija (PD) - pirmdien atturējās no balsošanas Senāta komisijā.

"Ja kāds vēlas mani tiesāt, es būšu klāt. Es ieskatīšos viņam acīs, pat ja tas nozīmē, ka man būs jādodas uz cietumu. Es iešu ar augsti paceltu galvu," tvītoja Salvīni.

Vēlēšanās Emīlijas-Romanjas reģionā "Līgai" ir labas izredzes gūt uzvaru pār PD.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu