Lūk, visu laiku visdārgākais Lexus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lexus LC 500 kabriolets
Lexus LC 500 kabriolets Foto: Lexus

Izsoļu nams Barrett-Jackson nupat pārdevis pirmo sērijveida Lexus LC 500 kabrioletu. Automobilis ar VIN numuru, kurš beidzas ar cipariem 100001, pārdots par 2 miljoniem ASV dolāru jeb 1,8 miljoniem eiro, kas to padara par japāņu zīmola visu laiku visdārgāko auto.

Konkrētais kabriolets ietilpst pirmo simts LC 500 vaļējo automobiļu īpašajā partijā Inspiration. Auto virsbūvei ir Structural Blue krāsa, bet par īpašo statusu cita starpā liecina oglekļa šķiedras uzlikas uz sliekšņiem, uz kā rakstīts LC Inspiration Series Launch Exclusive 1 of 1.

Vaļējais LC 500 tiek komplektēts ar Lexus klāstā jau pazīstamo 5 litru V8 atmosfērisko motoru, kurš attīsta 477 zirgspēkus un 540 Nm. Viss griezes moments tiek novadīts aizmugurējiem riteņiem, un šo pienākumu pilda desmit pakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Modelis LC 500 ir pirmais Lexus japāņu uzņēmuma vēsturē, kuram ir mīkstais salokāmais jumts. Tas nolaižams un paceļams attiecīgi 15 un 16 sekundēs, tai skaitā braucot, ja vien ātrums nepārsniedz 50 km/h.

Līdz ar automobili pirmā LC 500 kabrioleta īpašnieks, kurš vēlējies palikt anonīms, saņems arī virkni īpašu aksesuāru un piemiņas lietu, tostarp, piemēram, ierāmētu modeļa skici, uz kuras parakstījušies Lexus inženieri un rūpnīcas direktors, mapi ar fotoattēliem no auto montāžas konveijera, kā arī braukšanas apmācības sertifikātu kursus Lexus laboratorijā un apmaksātu uzturēšanos viesnīcā Peblbīčā (Kalifornijas štats).

Jāpiebilst, ka no auto pārdošanas Lexus nesaņems ne centa, jo visus izsolē iegūtos līdzekļus paredzēts nodot labdarības fondiem, kas gādā par bērniem un kara veterāniem ASV.

Foto: Lexus
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu