Lielbritānijas "ģēniju biedrībā" uzņemts trīsgadīgs puika (5)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

Lielbritānijas "Mensa" biedrībā, kas pulcē cilvēkus ar augstākajiem IQ rādītājiem, uzņemts līdz šim jaunākais dalībnieks - trīs gadus vecais malaizietis Muhammads Harizs Nadzims, vēsta raidorganizācija CNN.

Puika uzaicinājumu pievienoties "Mensa" biedrībai saņēma pēc vizītes pie psihologa un 142 punktu saņemšanas Stenfordas-Binē IQ testā. Šis rezultāts ir augstāks nekā 99,7% pasaules iedzīvotāju.

"Harizs ir malacis," raidorganizācijai CNN sacīja Lielbritānijas "Mensa" biedrības vadītājs Džons Stīvinidžs. "Viņš acīmredzami ir ļoti gudrs jaunietis. Mēs ar prieku viņu uzņemam "Mensa" biedrībā."

Lai iekļūtu šajā biedrībā, pretendentu IQ rādītājiem jāierindo viņus starp pasaules 2% gaišāko prātu.

"Mensa" IQ tests veidots pieaugušajiem un bērniem, kuri vecāki par desmitarpus gadiem. Bērnus, kas vēl nav sasnieguši desmit gadu vecumu, novērtē pedagoģiskie psihologi. Nadzims arī izpildīja Stenfordas-Binē testu, kurā tiek pārbaudītas rēķināšanas, lasīšanas, iegaumēšanas un loģiskās domāšanas prasmes.

Nadzima māte Anira Asjikina ir inženiere, kura dzīvo Anglijas pilsētā Daremā. Lai arī mamma viņu dēvē par "mazo smadzeņkastīti", Nadzimam ir arī daudzi vecumam atbilstoši hobiji.

"Viņš lielā mērā ir tipisks trīsgadnieks," stāsta Asjikina. "Viņam patīk zīmēt un lasīt grāmatas, dažādi rokdarbi. Viņš spēlējas ar "Lego" un plastilīnu."

Puikam patīk arī dziedāt. 

"Mēs ļoti lepojamies un priecājamies par Harizu. Viņš nav tikai cītīgs skolnieks vien. Tāpat kā citi bērni, viņš grib spēlēties un augt lielāks. Mēs zinām, ka nākotnē viņam būs daudz, ko piedāvāt sabiedrībai," sacīja viņa māte.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu