Trampa impīčmenta otrā diena sākas ar apsūdzības argumentu izklāstu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: AFP / Scanpix

Impīčmenta prāvas otrā diena ASV Senātā sākusies ar lietas izklāstīšanu pret prezidentu Donaldu Trampu, kurš tiek apsūdzēts par varas ļaunprātīgu izmantošanu un šķēršļu likšanu Kongresam.

Apsūdzības uzturētājiem lietas izklāstam ir dotas 24 stundas triju dienu laikā.

Lai prezidents tiktu atcelts no amata, par to jānobalso divām trešdaļām no 100 senatoriem, taču tas, visticamāk, nenotiks, jo Senātu kontrolē Republikāņu partija.

ASV Senāta republikāņu vairākuma līderim Mičam Makonelam otrdien izdevās panākt, ka tiek noraidīts demokrātu ierosinājums izsaukt jaunus lieciniekus un iekļaut jaunus Trampa administrācijas dokumentus.

Demokrāti nosodīja šādu lēmumu, uzskatot to par mēģinājumu sasteigt tiesu un noslēpt jaunus pierādījumus pret Trampu.

ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi pagājušā gada septembra beigās nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par sava politiskā sāncenša Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu personīga politiska labuma gūšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu