Ārlietu ministrija aicina rūpīgi apdomāt ceļošanu uz Ķīnu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete ar sejas masku Ķīnā.
Sieviete ar sejas masku Ķīnā. Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

Dodoties uz ārzemēm, Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments iesaka iegādāties ceļojumu apdrošināšanu, kas sedz repatriācijas (transportēšanas) izdevumus pacienta smagas saslimšanas vai nāves gadījumā, reģistrēties Konsulārajā reģistrā, viedtālrunī lejuplādēt Ārlietu ministrijas lietotni “Ceļo droši”, kā arī sekot Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta Facebook kontam, sacīts piektdien publicētajā Ceļojumu brīdinājumā.

Saistībā ar jaunā nezināmas izcelsmes koronavīrusa uzliesmojumu Ķīnā ministrija aicina ceļotājus rūpīgi iepazīties ar informāciju sadaļā "Veselība", kā arī sekot līdzi informācijai plašsaziņas līdzekļos, lai noskaidrotu, kuri reģioni un pilsētas Ķīnā ir izsludinājuši karantīnu un satiksmei (ieceļošanai/izceļošanai) slēgti.

Ņemot vērā sarežģīto iekšpolitisko situāciju Honkongā un pēdējā laikā notikušās masveida demonstrācijas un sadursmes, Ārlietu ministrija aicina ceļotājus regulāri sekot līdzi notikumu attīstībai plašsaziņas līdzekļos un sociālajās vietnēs. Ministrija arī aicina būt piesardzīgiem, uzturoties sabiedriskās vietās Honkongā, kā arī neapmeklēt vietas, kur uzturas liels cilvēku skaits un norisinās demonstrācijas.

Ķīnā pastāv vispārēji terorisma draudi, augstāks terorisma draudu līmenis ir Siņdzjanas Uiguru (Xinjiang Uyghur) autonomajā reģionā, tādēļ aicinām ceļotājus būt piesardzīgiem, apmeklējot šo reģionu.

Obligāti jāievēro vietējā likumdošana un varas iestāžu prasības, īpaši attiecībā uz uzturēšanas atļaujām/vīzām. Pārkāpumu gadījumos privātpersonas/uzņēmēji var tikt aizturēti, apcietināti, deportēti vai tiek liegta izbraukšana no valsts.

Narkotisko vielu aprite un lietošana Ķīnā ir aizliegta, personas var tikt sodītas ar ļoti bargiem sodiem, arī nāvessodu. Vietējās varas iestādes rīko reidus lidostās, klubos un citur. Bankomātos ir ierobežotas skaidras naudas izņemšanas iespējas VISA/Mastercard. Ar skaidrās naudas ievešana/izvešana nosacījumiem aicinām iepazīties muitas mājaslapā.

Ir ieteicams uzmanīties no 100 RMB (CNY) banknošu viltojumiem taksometros.

Jāņem vērā, ka var būt apgrūtināta piekļuve atsevišķām interneta vietnēm, piemēram, Gmail, Google, Facebook, Twitter.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu