Baltais nams cer, ka impīčmenta prāva noslēgsies jaunnedēļ (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

ASV prezidenta Donalda Trampa preses sekretāre Stefānija Grišema piektdien pauda cerību, ka impīčmenta prāva tiks pabeigta līdz nākamās nedēļās beigām, norādot, ka tā novērš uzmanību no valsts svarīgākajiem jautājumiem.

"Es uzskatu, ka nākamnedēļ mums ar to ir jātiek galā, lai mēs varētu atkal pievērsties šīs valsts darbiem," telekanālam "Fox News" sacīna Grišema.

Šādi viņa izteicās tikai dažas stundas pirms prāvas norišu atsākšanās ASV Senātā. Piektdien ir trešā un pēdējā diena, kurā demokrāti izklāsta savus ievada argumentus pret prezidentu.

Trampa juristu komanda sāks aizstāvības puses argumentus izklāstīt sestdien, bet Tramps jau tviterī paudis bažas, ka viņa juristiem būs zems reitings.

"Izskatās, ka mani juristi būs spiesti sākt sestdien, kas televīzijā tiek dēvēta par Nāves ieleju," vairāku pret demokrātiem vērstu tvītu virknē norādīja Tramps, uzstājot, ka izturēšanās pret viņu bijusi "neticami negodīga".

Ir iespējams, ka aizstāvības puse savas nostājas izklāstu pabeigs ātri.

"Mēs netaisāmies vilkt lietu garumā," vēl ceturtdien sacīja vadošais jurists Džejs Sekjalovs. Viņš arī solīja izvērst "enerģisku aizstāvību".

Demokrāti uzskarta, ka Tramps pret Ukrainu vērstā spiediena dēļ ir jāatstādina no amata, lai aizsargātu valsts demokrātiju, savukārt republikāņi impīčmenta procesa uzsākšanu kritizē kā mēģinājumu atcelt 2016.gada prezidenta vēlēšanu rezultātus.

Tramps tiek apsūdzēts, ka vērsis spiedienu pret Ukrainu centienos panākt nomelnojošu informāciju par savu politisko sāncensi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu