Vainstīna prāva: apsūdzētāja liecina par smagu seksuālu vardarbību

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkā notiek savulaik ietekmīgā Holivudas producenta Hārvija Vainstīna tiesāšana. Viena no viņa apsūdzētājām Mimi Haleji pirmdien liecināja, ka 2006.gadā Vainstīns esot piespiedis viņu orāli apmierināt, vēsta aģentūra "Reuters".

Haleji, kura kādreiz strādāja kā filmēšanas asistente, pirmdien liecinot izplūda asarās, kamēr Vainstīns noskatījās no apsūdzētā sola.

67 gadus vecais Vainstīns neatzīst vainu seksuālā vardarbībā pret Haleji un Džesiku Mannu. Daudzu pasaulslavenu filmu producents apgalvo, ka visi seksuālie sakari esot notikuši ar abpusēju piekrišanu.

Kopumā kopš 2017.gada vairāk nekā 80 sievietes apsūdzējušas Vainstīnu dažāda veida seksuālā vardarbībā, tai skaitā izvarošanā, vai par seksuālu uzmākšanos.

Saskaņā ar Haleji stāstīto, Vainstīns viņu esot uzaicinājis uz savām mājām Ņujorkā neilgi pēc tam, kad bija beigusies televīzijas projekta filmēšana, pie kura viņi abi strādāja. "Vienā brīdī, diezgan neilgi pēc manas ierašanās, viņš tā kā sāka nākt uz manu pusi un metās manā virzienā," tiesas priekšā stāstīja sieviete. "Es piecēlos no dīvāna, teikdama: "O, nē, nē, nē.""

Haleji apgalvo, ka pēc tam Vainstīns, nākot viņai virsū, esot licis viņai atkāpties guļamistabā. Tur Vainstīns esot viņu turējis, neļaujot izrauties, un piespiedis viņu orāli apmierināt.

Haleji sacīja, ka pēc tam tomēr esot no Vainstīna pieņēmusi uzaicinājumi tikties viesnīcā Tribekas rajonā. "Domāju, ka es gribēju kaut kādā ziņā atgūt varu [pār situāciju] vai tamlīdzīgi," viņa norādīja.

Taču, kad viņa ieradās, Vainstīns viņu esot uzreiz nogrūdis uz gultas un sācis ar viņu nodarboties ar seksu, apsaukājot sievieti rupjos vārdos. Haleji liecināja, ka neesot pretojusies, taču neesot gribējusi nodarboties ar seksu ar Vainstīnu.

Haleji sacīja, ka pēc tam esot sevi vainojusi par notikušo.

Vainstīnam izvirzītas apsūdzības par pirmo Haleji aprakstīto gadījumu, bet ne otro.

Vainstīna advokāts Deimons Čeroniss jautāja, vai Haleji pēc tam pieņēmusi Vainstīna apmaksātus braucienus uz Losandželosu un Londonu. Viņš arī zvērinātajiem parādīja vairākas ziņas, kurās viņa Vainstīnam jautāja par darba iespējām un vienā gadījumā lūdza padomu saistībā ar ideju televīzijas raidījumam.

Haleji norādīja, ka esot turpinājusi uzturēt kontaktus ar Vainstīnu, jo viņš esot ļoti ietekmīgs industrijā un viņai vajadzējis darbu. "Es daudziem cilvēkiem jautāju par darba iespējām, tai skaitā arī Hārvijam Vainstīnam," viņa teica.

Vēlāk, kad jautājumus uzdeva apsūdzības puse, Haleji skaidroja, ka esot "aprakusi" atmiņas par uzbrukumu, kad atkārtoti sazinājās ar producentu. "Tāpēc, ka es jutos iesprostota un nespējīga to kaut kā risināt... Es nolēmu vienkārši gandrīz vai izlikties, ka tas nenotika, nostumt to malā un turpināt dzīvi," sacīja Haleji.

Vainstīna advokāti strīdas, ka vēlākās ziņas apliecinot, ka Haleji un Vainstīna sakariem esot bijusi abpusēja piekrišana.

Pagājušonedēļ aktrise Anabella Skjorra liecināja, ka Vainstīns viņu esot ļoti vardarbīgi izvarojis pašas dzīvoklī Manhetenā 90.gadu sākumā. Noilguma dēļ Vainstīnu par šo apsūdzību nevar tiesāt, taču prokuratūra viņu tik un tā aicināja liecināt, lai pierādītu, ka Vainstīns seksuālus uzbrukumus pastrādājis atkārtoti.

Galerija: Producents Hārvijs Vainstīns un slavenības.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu