Kariņš: Tiesībsargājošo iestāžu profesionalitāte ir augstu vērtējama (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krišjānis Kariņš
Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Tiesībsargājošo iestāžu profesionalitāte ir augstu vērtējama, atbildot uz žurnālistu jautājumu par tiesībsargājošo iestāžu otrdien veiktajām procesuālajām darbībām likvidējamajā "ABLV Bank", mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka par tiesībsargājošo iestāžu veiktajām darbībām likvidējamajā "ABLV Bank" uzzinājis no medijiem, vienlaikus uzsverot pilnīgu uzticību tiesībsargu darbībai.

"Mums ir svarīgi, ka visā procesa ķēdē pārkāpumi ne tikai tiek atklāti, bet arī tiek celtas apsūdzības un nonākts līdz spriedumam. Mūsu valstī ir strauji attīstījies tiesiskums, bet tas ir jāpadara vēl efektīvāks. Man ir pilna uzticība tIesībsargājošajām iestādēm, kas prot veikt savu darbu profesionāli," uzsvēra Kariņš.

LETA jau vēstīja, ka tiesībsargājošo iestāžu otrdien veiktās procesuālās darbības likvidējamajā "ABLV Bank" saistītas ar kriminālprocesu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu ne mazāk kā 50 000 000 eiro apmērā.

Prokuratūrā pavēstīja, ka organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes, Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas pārvaldes, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) darbinieki otrdien veic neatliekamās procesuālās darbības, tostarp vismaz 20 sankcionētas kratīšanas Latvijā un ārvalstīs sadarbībā ar citu valstu tiesībsargājošām iestādēm.

Izmeklēšanas darbības tiek veiktas saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju ne mazāk kā 50 000 000 eiro apmērā kādā kredītiestādē.

Krimināllietā esošie materiāli satur ziņas, ka organizētā grupa, kurā ietilpst vairāku valstu pārstāvji, laikā no 2015.gada līdz 2018.gadam veica noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju ne mazāk kā 50 000 000 eiro apmērā, tostarp veicot pārskaitījumus vienā no Latvijas kredītiestādēm par faktiski nenotikušiem darījumiem.

Organizētās grupas īstenoto noziedzīgo nodarījumu atbalstīja likvidējamā kredītiestāde un tās darbinieki, novēršot šķēršļus naudas līdzekļu pārskaitīšanā, pauda izmeklētāji.

Kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par dokumentu viltošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Šis kriminālprocess sākts pagājušajā gadā, un tajā izveidota izmeklēšanas grupa. Pērn 19.oktobrī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūra pārņēma kriminālprocesa izmeklēšanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu