Igaunijas Nacionālajā muzejā būs apskatāms Lennarta Meri mersedess

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Igaunijas Nacionālajā muzejā otrdien nogādāts valsts prezidenta Lennarta Meri (1929-2006) dienesta automobilis "Mercedes-Benz ", kas no 2017.gada bija apskatāms viņa vārdā nosauktajā Tallinas lidostā, bet nu uz vairākiem mēnešiem kļūs par muzeja eksponātu.

Pēc tam 1992.gadā ražotais mersedess atkal tiks nodots Igaunijas zemessardzes organizācijas "Kaitseliit" ("Aizsardzības līga") rīcībā.

Kā sociālajā tīklā "Facebook" atgādina muzeja pārstāvji, slavenais automobilis divu Meri prezidenta pilnvaru termiņu laikā kopumā pieveicis vairāk nekā 300 000 kilometru.

Kad 1997.gadā izskanēja viedoklis, ka šis auto esot pārāk vienkāršs un prezidentam neklājoties tādā pārvietoties, Meri bija citās domās.

"Būtu traģikomiski, ja Igaunijas Republikas prezidents, ieslēdzies bruņuautomobilī, braukātu pa Harju apriņķa ceļiem vai dotos izbraukumā uz Taevaskojas avotiem. Es tad labāk paiešos kājām vai braukšu ar velosipēdu," izteicās prezidents, kas bija pazīstams ar savu spēcīgo un neatkarīgo raksturu.

Protams, prezidenta dienesta automašīnā bija arī drošības aprīkojums, sākot ar bruņuplāksnēm durvīs, kā arī telefons.

Meri pēctecis prezidenta amatā Arnolds Rītels 2002.gadā nolēma uzdāvināt mersedesu zemessardzei, kas to izmantoja reprezentācijas nolūkos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu