Marihuānas cepuma nobaudīšana sirmgalvei beidzas slimnīcā (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Marihuāna un cepumi.
Marihuāna un cepumi. Foto: Unsplash

Marihuānas cepumu sirmgalvei uz sieviešu senioru centru esot atnesusi kāda visai apšaubāma persona.

Kad sieviete tika ievesta uzņemšanas nodaļā, ārsti domāja, ka viņa cietusi no insulta. Tomēr izrādījās, ka patiesībā viņa bija pamatīgi “appīpējusies”, proti, viņas asinīs tika atrasta marihuānas psihoaktīvā viela THC.

64 gadus vecā kundze tika ievesta slimnīcā pēc tam, kad piedzīvoja vispārēju vārgumu, lielākoties labajā rokā un kājā, rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “The Journal of Emergency Medicine”.

Kundzes vīrs arī pieminēja, ka viņas runa pēkšņi izmainījās un neizklausījās kā ierasts. Mediķi, kas sievieti ieveda slimnīcā, domāja, ka viņai ir insults, tāpēc jau iepriekš par to brīdināja personālu.

Sieviete arī apgalvoja, ka sajutusi tādu kā ārpusķermeņa sajūtu. Izmeklējuma laikā ārsti novēroja, ka sieviete runā ļoti lēni, tomēr spēj veidot pilnus teikumus. Viņai arī bija vājuma sajūta labās kājas apakšā. Pēc tam, kad ārsti bija paņēmuši viņas asins paraugus, viņa tika nosūtīta uz kompjūtertomogrāfiju.

Procedūrā neatklājās nekas neparasts, kā arī nekādas insulta pazīmes neuzrādīja magnētiskā rezonanse, krūšu rentgens vai elektrokardiogramma.

Drīz vien sieviete paziņoja, ka nekādu vājumu vairs nejūt un spēj pārvietoties pati. Ārsti visbeidzot atcēla trauksmi par potenciālu insultu un nepiemēroja viņai trombu šķīdināšanas terapiju.

Bet kāpēc sieviete sūdzējās par dīvaino pašsajūtu? Lai to noskaidrotu, ārsti viņai uzdeva vēl dažus jautājumus, kas notika pirms viņas ierašanās slimnīcā. Noskaidrojās, ka īsi pirms simptomu parādīšanās kundze bija mielojusies ar cepumu, kuru uz senioru centru bija atnesis viens no sirmgalvjiem. Kundzes vīrs minēja, ka šis sirmgalvis ir visai apšaubāma persona.

Balstoties uz jauno informāciju, ārsti sievietei veica narkotiku testu, kas izrādījās pozitīvs, proti, sievietes asinīs tika konstatēts THC jeb aktīvā viela marihuānā. Tātad sieviete bija, pašai nezinot, apēdusi marihuānu.

Zināms, ka THC var izraisīt koncentrēšanās grūtības, izmainīt mentālo stāvokli, izraisīt acu apsārtumu un palielināt apetīti. Tomēr šis bija pirmais gadījums, kad THC izraisījis vājumu rokās un kājās.

Iespējams, ka vārgums bija THC blakusefekts, tomēr tieši kā THC izraisījis šādus simptomus, pētījuma autoriem nav skaidrs. Nav arī izslēgta iespēja, ka sieviete piedzīvoja mikroinsultu jeb tranzitoro išēmisko lēkmi. Tā parasti ilgst vien dažas minūtes un neizraisa paliekošu efektu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu