Latvija nokomplektējusi nākamo kontingentu pretterorisma operācijai Irākā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Latvija nokomplektējusi nākamo karavīru kontingentu pretterorisma operācijai Irākā, taču patlaban nav precīzas skaidrības, kad Latvija atsāks Irākas drošības spēku apmācību

Šodien Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš tikās ar karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus pretterorisma operācijā "Inherent Resolve" Irākā pret teroristisko organizāciju "Daesh" (Islāma valsts), aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

NBS komandieris uzsver, ka divi no Latvijas kontingenta karavīriem uz Irāku dosies jau tuvākajā laikā, lai pārņemtu uzdevumu izpildi no Latvijas kontingenta karavīriem. Pārējie kontingenta karavīri uz Irāku dosies, kad Dānijas kontingents atsāks Irākas drošības spēku apmācību. Ministrijā gan nevarēja pateikt, kad Dānija atsāks drošības spēku apmācību.

Jau ziņots, ka Saeima šā gada 23. janvārī pieņēma lēmumu pagarināt termiņu Latvijas karavīru dalībai pretterorisma operācijā Irākā līdz 2022.gada 1.februārim. 

Latvija ar savu instruktoru kontingentu vēl līdz janvāra sākumam īstenoja Irākas drošības spēku apmācību, pilnībā iekļaujoties Dānijas kontingenta sastāvā, kas izvietots Irākas un ASV kopīgi pārvaldītajā militārajā bāzē. Bāze atrodas 160 kilometrus uz rietumiem no Bagdādes. Līdz janvāra sākumam Irākā uzturējās kopumā seši Latvijas karavīri, taču saasinoties situācijai Irākā, viņi tika pārvietoti uz Kuveitu. Šāds lēmums pieņemts drošības dēļ un to, ka patlaban jebkāda veida Irākas spēku apmācības Irākā uz nezināmu laiku ir pārtrauktas. Četri no Kuveitā pārvietotajiem karavīriem beidzoties rotācijai atgriezās dzimtenē.

Tāpat ziņots, ka janvāra sākumā Irāna raidīja ballistiskās raķetes uz divām bāzēm Irākā, kur izvietoti ASV un citu koalīcijas valstu karavīri, šādi atbildot uz notikušo ASV gaisa spēku triecienu, kurā pie Bagdādes starptautiskās lidostas tika nogalināts Irānas ģenerālis Kasems Soleimani.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu