Tramps pēc attaisnošanas Senātā pajoko par palikšanu pie varas mūžīgi (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps īsi pēc tam, kad republikāņu kontrolētais Senāts viņu attaisnoja abās impīčmenta apsūdzībās, tviterī pajokoja par to, ka varētu palikt pie varas burtiski uz mūžīgiem laikiem.

Video redzami Trampa kampaņas plakāti ne tikai 2024.gada vēlēšanām, kurās viņš prezidenta amata termiņa dēļ nevarētu piedalīties, bet arī vairāku desmitu tūkstošu gadu tālā nākotnē jeb "4EVA".

Video pamatā ir žurnāla "Time" veidota animācija, kas tika izmantota kā ilustrācija oktobrī publicētam rakstam par to, ka "trampisms" turpināsies vēl ilgi pēc tam, kad Tramps būs pametis amatu. Trampa pārpublicētais video ir rediģēts.

ASV Pārstāvju palātas ierosinātajai impīčmenta izmeklēšanai sekoja balsojums republikāņu kontrolētajā Senātā. Senāts vispirms nobalsoja, ka Tramps nav vainīgs varas ļaunprātīgu izmantošanā, un pēc tam otrā balsojumā - ka viņš nav vainīgs šķēršļu likšanā ASV Kongresam.

Tā kā republikāņiem Senātā ir vairākums, jau bija gaidāms, ka Senāts nobalsos pret Trampa atcelšanu no amata.

Vienīgais republikānis, kurš balsoja par Trampa notiesāšanu vienā no apsūdzības punktiem, bija Mits Romnijs.

Senāts noraidīja pirmo impīčmenta apsūdzību ar 52 balsīm pret 48, bet otro apsūdzību - ar 53 balsīm pret 47. Pirmo apsūdzību atbalstīja visi demokrātu senatori un republikāņu senators Romnijs, bet otro apsūdzību - tikai demokrātu senatori.

Impīčmenta prāva atstās paliekošu traipu Trampa karjerā, bet, iespējams, pat uzlabojusi viņa reitingu pirms šogad gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, kurās Tramps cīnīsies par otru termiņu amatā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu