Pie Igaunijas krastiem avarējis Krievijas zvejas kuģis; apkalpe izglābta (1)

TVNET/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Igaunijas un Somijas glābēji ceturtdienas naktī devās palīgā Krievijas zvejas kuģim "Poņgoma", kas Igaunijas ziemeļu piekrastē bija daļēji applūdis, vēsta raidorganizācija ERR.

Kā informē Igaunijas policijas un robežsardzes pārstāvis, septiņu cilvēku apkalpe pēc palīdzības vērsās ceturtdien plkst.23.40. Kuģis tobrīd atradās apmēram 40 kilometru attālumā no Tallinas.

Zvejas kuģim bija radušās problēmas ar stūri. To rezultātā kuģis bija daļēji applūdis, kā arī tam nebija strāvas padeves.

Igaunijas un Somijas iestādes sazinājās ar tuvējiem kuģiem, kuri varētu palīdzēt glābšanā. Pirms pie avarējušā zvejas kuģa ieradās tankkuģis, kas kuģoja ar Libērijas karogu.

Zvejas kuģa apkalpe tikmēr bija uzvilkusi glābšanas vestes un sakāpusi glābšanas laivā. Divi apkalpes locekļi bija ievainoti. Viņus Somijas helikopterā nogādāja slimnīcā Helsinkos.

Ar Igaunijas helikopteru savukārt krastā tika nogādāti atlikušie apkalpes locekļi, kuru veselības stāvokli pārbaudīja mediķi.

Visi apkalpes locekļi ir Krievijas pilsoņi.

Viņu glābšanā bija iesaistīti divi kuģi, aviācijas vienība un helikopters no Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes, kā arī viens helikopters, divi glābšanas kuģi un divi civilie kuģi no Somijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu