Video: Ķuzis pēdējā darba dienā rīko preses konferenci par drošību Latvijā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Normunds Krapsis
Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Normunds Krapsis Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc pērn un šogad notikušajām slepkavībām ar reģistrētiem šaujamieročiem Galvenajai Kārtības policijas pārvaldei dots uzdevums pastiprināti pievērst uzmanību reģistrēto šaujamieroču apritei, pirmdien žurnālistus informēja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš vērsa uzmanību, ka sadzīviskā vardarbība ir viena no lielākajām problēmām. VP informācija liecina, ka pērn valstī sākti 75 kriminālprocesi par slepkavību vai slepkavības mēģinājumu, kas ir par četrām lietām mazāk nekā gadu iepriekš. Tāpat pērn reģistrēti 46 kriminālprocesi par tīšiem miesas bojājumiem ar nāves sekām.

Ķuzis skaidroja, ka pamatā minētajai vardarbībai ir sadzīviska rakstura konflikti, nesaskaņas starp paziņām, alkohola lietošana un mantkārība.

Lai gan visbiežāk vardarbības izpaušanai tiek izmantoti naži un cirvji, pērn un šī gada sākumā notikušas divas slepkavības, kad upuris nogalināts ar reģistrētiem šaujamieročiem. Tas ir bīstams signāls, tāpēc Galvenajai Kartības policijas pārvaldei dots uzdevums pievērst pastiprinātu uzmanību legālo šaujamieroču jomai, norādīja Ķuzis.

TVNET jau ziņoja, ka šogad 7.janvārī Rīgā kāds 1973.gadā dzimis vīrietis Kandavas ielas firmas ofisa telpās nošāva sev pazīstamu 1970.gadā dzimušu vīrieti.

Patlaban notikušā galvenā versija ir tāda, ka starp uzbrucēju un upuri pastāvējis konflikts.

Savukārt pērn septembra beigās aizdomās par dubultslepkavības pastrādāšanu Madonas novadā tika aizturēts vīrietis. Toreiz noskaidrots, ka kādā kūdras purvā atrasti nošauti divi vīrieši un slepkavība paveikta ar medību ieroci.

Gan aizturētais vīrietis, gan abi upuri visi savstarpēji ir bijuši pazīstami.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu