Rolls-Royce ar miljons adatas dūrieniem salonā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rolls-Royce. TVNET kolāža

Ko darīt, ja ir ļoti daudz naudas un neaprakstāma kaislība ir ziedi? Kādam Stokholmas uzņēmējam ir atbilde - pie Rolls-Royce pasūtīt Phantom, kura salona apdarē rūpīgi iestrādāti ziedu motīvi, un rezultāts ir auto, kuram uz planētas nav līdzīga. 

Rolls-Royce automobiļu individualizēšanas programmas mērķis ir pircējam izgatavot tieši tādu auto, kādu viņš iztēlojies un par kādu sapņojis. Libāniešu izcelsmes uzņēmējs no Stokholmas, Ajads Al Safars (Ayad Al Saffar), kurš sevi šobrīd dēvē par Zviedrijas pulksteņu karali, aptuveni 20 gadu vecumā bija uzstādījis mērķi - nodarboties ar biznesu un reiz iegādāties Rolls-Royce.

Par biznesmeni viņš kļuva un nudien ir ietekmīgs laikrāžu nozares spēlētājs. Arī pie sava Rolls-Royce Ajads beidzot ir ticis. Turklāt tas ir nevis šāds tāds Rolls-Royce, bet īpašs eksemplārs, kas radīts speciāli viņam britu kompānijas unikālo auto programmas ietvaros, asistējot Rolls-Royce dizaineram Jūanam Haterolam (Ieuan Hatherall) un ievērojot pasūtītāja nepārspējamo aizraušanos ar ziediem. Rezultāts - Phantom limuzīns, kura pasažieri burtiski iegrimst rožu dārzā.

Foto: Rolls-Royce

Rozes, protams, nav īstas. Tās griestos un uz sānu paneļiem ir izšūtas ar miljons adatu dūrieniem. Nav gan zināms, vai šis skaitlis ir absolūti precīzs, nevis ar tūkstoš dūrienu nobīdi vienā vai otrā virzienā, taču tieši apaļu miljonu min Rolls-Royce.

Laikam jau tāpēc, ka tā izklausās cēlāk un labāk piestāv romantiskajai, ziedu motīvu radītajai atmosfērai Phantom salonā. Atmosfēras īstuma sajūtu tikmēr rada izšuvuma asimetrija un ziedu brieduma stadijas daudzveidība - no pumpura līdz pat pilnībā izplaukušai rozei.  

Foto: Rolls-Royce

Starp citu, iedvesmu interjera veidošanā Rolls-Royce īpašo uzdevumu nodaļas dizainers Jūens Haterols smēlies kompānijas mājvietā Gudvudā, kur ierīkots krāšņs rožu dārzs. Tā piedevām ir arī vienīgā vieta pasaulē, kur aug Phantom šķirnes rozes, ko speciāli Rolls-Royce radījis selekcionārs Filips Harkness (Philip Harkness).

Foto: Rolls-Royce

Automobiļa ārienē Rolls-Royce iztikuši bez īpaši uzkrītošiem akcentiem, tādēļ tikai eksperti pratīs novērtēt tumši zilo Peacock Blue virsbūvi, uz kuras kā akcents izmantota dubulta viduslīnija Charles Blue krāsā. Līnija, kas novilkta gar priekšējo spārnu augšējo malu un durvju paneļu lūzuma līniju, tāpat kā citos Rolls-Royce ir roku darbs. Analogs dubultas Charles Blue līnijas akcents atrodams arī riteņu disku centrālajā daļā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu