Kā nepārkāpt noteikumus sarežģītākajos Rīgas ielu krustojumos (5)

Esi labs vadītājs, brauc pareizi!
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Galvaspilsētā ir ne viens vien krustojums, kurā liela daļa autovadītāju brauc nepareizi, pārkāpjot satiksmes noteikumus un radot bīstamas situācijas sev un citiem.

Viens no šādiem krustojumiem, kuru ievērojama daļa autobraucēju neprot izbraukt pareizi, atrodas Maskavas priekšpilsētā. Tas ir Maskavas un Elijas ielas krustojums. 

Kā norāda TV6 Auto ziņu vadītājs Normunds Avotiņš, šajā krustojumā vismaz puse autovadītāju pārkāpj satiksmes noteikumus. 

Foto: maps.google.com

"Kā tikai visa te nav! Galvenais ceļš, kas maina virzienu, tramvaja sliedes, kas nogriežas zem tilta, seguma maiņa no asfalta uz bruģi un atpakaļ, garenprofila izmaiņas, mazākas nozīmes sānielas un mašīnas, mašīnas, mašīnas. Izskatās gluži kā satiksmes noteikumu tematiskais eksāmens. Ne jau velti šeit sastopamas vai visu Rīgas autoskolu mācību automašīnas, jo Maskavas un Elijas ielas krustojums jauno vadītāju apmācībā ir obligātā programma," - tā N. Avotiņš.

Kur tad šeit ir galvenās problēmas? Pirmkārt, tas ir apstāklis, ka Elijas iela ir vienvirziena iela, un tas nozīmē, ka, vēloties nokļūt uz Salu tilta vai galvenā ceļa turpinājumā zem tilta, uz Elijas ielas ir jāieņem kreisais malējais stāvoklis un piedevām jāpiebrauc krustojumam tā, lai varētu pārliecināties, ka pa Maskavas ielu nebrauc citi transportlīdzekļi.

Foto: maps.google.com

Tāpat šajā krustojumā būtiski atcerēties, ka manevrā pa kreisi ir jāšķērso abu virzienu tramvaja sliedes. Citādi sanāk, ka autovadītājs iebrauc pretējā braukšanas joslā. Kādas vēl nianses jāņem vērā šajā krustojumā, arī braucot pretējā virzienā, skaties TV6 Auto ziņu sižetā. Tajā uzmanību izpelnījies arī Dzirnavu un Gogoļa ielas krustojums, kas atrodas turpat netālu.

Arī šajā krustojumā liela daļa autobraucēju, dodoties pa Dzirnavu ielu Gogoļa ielas virzienā, nogriešanos pa kreisi veic nepareizi, turklāt bieži vien nevajadzīgi apstājas pie sarkanā luksofora, kurš atrodas uz Gogoļa ielas tūlīt aiz krustojuma. 

Foto: maps.google.com
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu