Kultūras akadēmijā, RTU un Vidzemes augstskolā divas jaunas maģistra programmas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) kopā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) un Vidzemes augstskolu (ViA) piedāvās divas jaunas maģistra studiju programmas, informēja akadēmijas sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Lūse.

LKA un RTU uzņems studentus jaunā starptautiskā, starpdisciplinārā maģistra studiju programmā "Radošās industrijas un izaugsmes menedžments". Programmā galvenā uzmanība tiks vērsta uz radošo industriju sektora izpratnes sekmēšanu dažādos aspektos - personīgajā, korporatīvajā jeb organizāciju līmenī un globālajā līmenī.

Pēc Lūses paustā, programmā tiks aplūkotas sociālās un ekonomiskās pārmaiņas pasaulē, kas ietekmē uzņēmējdarbības vidi, kultūras un radošā sektora darbību, sekmēta stratēģiskā izpratne, finanšpratība un radošums uzņēmējdarbībā, kritiskā domāšana, kā arī veicināta programmā studējošo personīgā izaugsme caur radošuma, kultūrpratības spēju pilnveidi.

Programmā paredzēts uzņemt studentus ar dažādu līdzšinējo izglītību, bet, lai sagatavotu studijām programmā, plānoti divi ievadmoduļi, kas tiks piedāvāti atkarībā no iegūtā bakalaura grāda.

Savukārt sadarbībā ar ViA LKA 2020.gadā uzņems studentus starpdisciplinārā maģistra programmā "Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija", kuras uzmanības centrā ir kultūras mantojuma nozīmes paradigmas maiņa un tā formu dažādība mūsdienās, kas pieprasa jauna veida kultūras mantojuma komunikācijas un pārvaldības praksi.

Lūse norādīja, ka programmas mērķis ir nodrošināt studējošos ar tādu zināšanu un kompetenču kopumu, kas sekmē izpratni par kultūras mantojuma dažādību un nozīmi mūsdienās, tā interpretācijas iespējām, tā potenciālu kā resursam, attīstot kritisku un radošu domāšanas veidu, lai kultūras mantojumu pārvaldītu, interpretētu un komunicētu visdažādākajos veidos.

Programma būs arī starptautiskas ievirzes - studiju procesā piedalīsies ne vien Latvijas pasniedzēji un nozares profesionāļi, bet arī ārvalstu.

Lūse uzsvēra, ka šīs programmas mērķauditorija ir ne tikai atmiņas institūciju, ar mantojumu saistītu valsts iestāžu, pašvaldību darbinieki, bet arī kultūras centru vadītāji, tūrisma, restaurācijas, mantojuma vietu, aģentūru darbinieki, kā arī tie, kas vēlas īstenot uz kultūras mantojumu balstītu vai ar to saistītu uzņēmējdarbību.

Abas programmas izstrādātas, pateicoties Eiropas Sociālā fonda projektam "Jaunu studiju programmu izstrāde kultūras un radošo industriju darba tirgum" un tiek gatavotas licencēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu