Latviešu diasporas skolām šogad pieejams 149 400 eiro finansējums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Latviešu valodas aģentūra (LVA) aicina pieteikties latviešu diasporas skolas finansiālajam atbalstam, kas šogad sasniedz 149 400 eiro, informēja LVA diasporas projektu koordinatore Aija Otomere.

Finansējumu latviešu nedēļas nogales skolām Eiropā, tai skaitā Gruzijā, Turcijā, Baltkrievijā un Ukrainā, administrē Eiropas Latviešu apvienība. Finansējuma apjoms ir 104 580 eiro. Pieteikšanās - līdz 2.martam.

Savukārt finansējumu latviešu nedēļas nogales skolām un vasaras vidusskolām ārpus Eiropas administrē Pasaules Brīvo latviešu apvienība. Finansējuma apjoms šogad ir 44 820 eiro, un atbalstam var pieteikties līdz 16.martam.

Ar finansējuma pozīcijām un finansējuma saņemšanas kritērijiem detalizēti var iepazīties konkursu nolikumos, kas publicēti LVA mājaslapā. Atbalstu piešķir no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta programmas "Valsts valodas politika un pārvalde".

2019.gadā LVA līdzfinansējumu saņēma 58 diasporas skolas, kurās kopā darbojušies 448 skolotāji un mācījies 2021 bērns. Pateicoties šim līdzfinansējumam, diasporas skolas ir varējušas segt telpu īres un apdrošināšanas izdevumus, kā arī iegādāt jaunus mācību materiālus.

LVA ir IZM pārraudzībā esoša tiešā pārvaldes iestāde, kuras darbības mērķis ir veicināt latviešu valodas - Latvijas Republikas valsts valodas un Eiropas savienības oficiālās valodas - statusa nostiprināšanu un ilgtspējīgu attīstību.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu