Reģistrēts pirmais koronavīrusa izraisīts nāves gadījums Eiropā (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas varasiestādes sestdien apstiprinājušas kāda pacienta nāvi pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu, kas ir pirmais šīs slimības izraisīts nāves gadījums Eiropā un ārpus Āzijas reģiona. 

Mirušais ir kāds 80 gadus vecs vīrietis no Ķīnas Hubei provinces, kas ieradās Francijā 16. janvārī un 25. janvārī tika ievietots karantīnā slimnīcā. Vairākas dienas viņš atradies kritiskā stāvoklī.

Slimnīcā ievietota arī viņa meita, bet mediķi prognozē, ka viņai izdosies atveseļoties.

Līdz šim vīruss bija prasījis cilvēku dzīvības tikai Āzijas valstīs.

Bet tikmēr Japānas veselības aizsardzības institūcijas ziņo par 67 jauniem inficēšanās gadījumiem ar koronavīrusu kruīza kuģa “Diamond Princess” pasažieru vidū. Līdz ar to kopējais inficēto kuģa pasažieru un apkalpes locekļu skaits pieaudzis līdz 285.

ASV vēstniecība Tokijā paziņojusi, ka ASV svētdien evakuēs savus pilsoņus no kruīzu kuģa "Diamond Princess", kuram kopš februāra sākuma Japānas Jokohamas ostā noteikta karantīna saistībā ar jaunā koronavīrusa "Covid-19" inficēšanās gadījumiem.

Vēstniecība informējusi aptuveni 380 ASV pilsoņus, kas atrodas uz kruīzu kuģa, ka svētdien pēc viņiem tiks nosūtīta lidmašīna, bet pēc ierašanās Amerikas Savienotajās Valstīs viņiem jārēķinās ar divu nedēļu karantīnu.

"Pasažieri tiks pārbaudīti attiecībā uz slimības simptomiem, un mēs sadarbojamies ar saviem japāņu partneriem, lai parūpētos, ka pasažieri ar šādiem simptomiem saņemtu pienācīgu aprūpi Japānā, ja viņi nevarēs doties lidojumā," teikts vēstniecības vēstulē.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu