Tramps ar savu bruņumašīnu izbrauc NASCAR sacīkšu trasē

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps savā bruņumašīnā ievada Daytona 500 sacensības
Donalds Tramps savā bruņumašīnā ievada Daytona 500 sacensības Foto: Reuters/ScanPix

"Es gribu ievadīt leģendārās Daytona 500 sacensības," nodomāja ASV prezidents Donalds Tramps, un viņa bruņotais Cadillac aizvadītajās brīvdienās tika nogādāts Floridā, lai līdz startam pavadītu leģendāro NASCAR sacīkšu dalībniekus.

Aizvadītajā svētdienā, 16.februārī, Tramps kļuva par pirmo Savienoto Valstu prezidentu, kurš savā darba mašīnā ievadījis Daytona 500 sacīkstes. Parasti šo uzdevumu pilda sporta mašīnām kaut cik  līdzīgs spēkrats, kaut vai vieglā mašīna, taču Tramps goda apli veica, sēdēdams savā melnajā Cadillac.

Tā tehniskā specifikācija ir valsts noslēpums, tādēļ par to izteikti vien minējumi. Taču, ja pieņem, ka logu stiklu biezums ir ap 5 collām jeb vairāk nekā 12 centimetri, bet sānu paneļu metāls ir ap 8 collām (20 cm) biezs, savukārt īpašais aprīkojums ietver ieroču arsenālu, asaru gāzes lielgabalus, skābekļa balonus u.c., minējums par mašīnas The Beast svaru robežās no 6,8 līdz 10 tonnām izklausās ticams.

Foto: EPA/Scanpix

Par limuzīna veiktspēju ziņu publiskajā telpā nav. Pēc izgatavotāju teiktā vien noprotams, ka jauda un maksimālais ātrums ir "pietiekami". Jāteic gan, ka tas varētu būt pietiekams, lai prezidentu nogādātu drošībā, ja būtu apdraudēta viņa dzīvība, taču noteikti ne lai sacenstos ar NASCAR automašīnām vai pat lēnā garā izbrauktu Deitonas spīdveja pirmo pagriezienu virāžas, kuru slīpums sasniedz pat 31 grādu.

Avots: YouTube

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu