ASV par spiegošanu Krievijas labā aizturēts Meksikas pilsonis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV pilsētā Maiami aizturēts Meksikas pilsonis par "ASV valdības avota" izspiegošanu Krievijas labā, paziņojusi ASV Tieslietu ministrija.

Singapūrā dzīvojošais Meksikas pilsonis Ektors Alehandro Kabrera Fuentess apsūdzēts sazvērestībā un "darbošanos ASV ārvalstu valdības labā".

Kā teikts ministrijas paziņojumā, Krievijas valdības amatpersona savervējusi Fuentesu pagājušajā gadā un uzdevusi viņam noīrēt konkrētu īpašumu Maiami-Deidas apgabalā, neizmantojot savu vārdu. Fuentess devies uz Krieviju, kur amatpersonai pastāstījis par savām darbībām.

Sekojošā braucienā šomēnes uz Krieviju amatpersona "Fuentesam sniegusi fizisku ASV valdības avota automašīnas aprakstu un uzdevusi viņam atrast automašīnu, iegūt tās numuru un fiksēt automašīnas atrašanās vietu", paziņoja ministrija.

Pagājušajā nedēļā Fuentess devies no Mehiko uz Maiami un braucis uz sava mērķa dzīvesvietu, taču tur viņu apturējuši apsargi, tomēr viņa dzīvesbiedrei izdevies nofotografēt automašīnas numura zīmi.

Kād pāris svētdien mēģinājis no Maiami izlidot uz Mehiko, robežsargi viņu telefonos atraduši fotogrāfijas.

Kā vēsta Meksikas izdevums "El Universal", Fuentess ir mikrobiologs.

Tikmēr Krievijas medijs "Doždj" noskaidrojis, ka Fuentess 2014.gadā ieguvis maģistra grādu Kazaņas Federālajā universitātē.

Fuentesa tiesas prāva Maiami sāksies 3.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu