Politologs: Sešu GKR biedru aiziešana no partijas vērtējama kā ieguldījums "Saskaņas" frakcijas kampaņā pret Burovu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) sešu biedru kolektīvā aiziešana no politiskā spēka vērtējama kā ieguldījums partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcijas kampaņā pret Rīgas mēru Oļegu Burovu (GKR) un to GKR daļu, kas mēru atbalsta, pauda Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors un politologs Ojārs Skudra. 

Politologs min, ka visi seši GKR biedri varētu būt "Saskaņas" Rīgas domes frakcijai tuvi stāvoši un simpatizējoši cilvēki. Neskaitot īso oficiālo paziņojumu, pašlaik ir grūti pateikt, kāda ir viņu motivācija un kur politiķi tālāk dosies, norādīja Skudra.

Šis pavērsiens nozīmē situācijas saasināšanos starp "Saskaņas" frakcijas vadītāju Annu Vladovu, Eiropas Parlamenta deputātu Nilu Ušakovu (S) no vienas puses un GKR daļu, kas atbalsta Burovu, no otras puses, pauda profesors. Atklāti ir jautājumi, vai šie biedri gribēs kolektīvi pievienoties "Saskaņas" sarakstam Rīgas domes vēlēšanās, un vai tā viņus pieņems. Skudra vērsa uzmanību, ka "Saskaņas" frakcija izslēdza četrus Rīgas domes deputātus un ka tagad ir jautājums, vai, ņemot vērā šo pieredzi, "Saskaņa" vēlēsies pieņemt Burova un GKR priekšsēdētāja Andra Amerika līdzšinējos "puišus un meitenes".

"Saskaņai" šajā jautājumā arī ļoti jāuzmanās, jo var izrādīties, ka ne visi partijas vēlētāji to atbalstītu, pauda Skudra. 

Profesors arī norādīja, ka varbūt dažādi iemesli, kāpēc seši biedri izvēlējās aiziet no GKR. Iespējams, Burovs bija viņus informējis, ka viņi nebūs starp GKR kandidātiem, vai arī viņi uzstādīja Burovam un Amerikam nosacījumus, kādai jābūt priekšvēlēšanu kampaņai, par ko nebija iespējams panākt savstarpēju vienošanos.

Politologs arī prognozēja, ka, neraugoties uz šo situāciju, GKR ar sava saraksta veidošanu uz Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām nebūs problēmu. 

Kā ziņots, no GKR izstājušies seši politiskā spēka valdes locekļi, tajā skaitā pieci Rīgas domes deputāti, aģentūru LETA informēja Rīgas domes deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, no GKR izstājušies Eiženija Aldermane, Irina Vinnika, Igors Solomatins, Andrejs Kameņeckis, Vjačeslavs Stepaņenko un Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu