Neviens Latvijas valstspiederīgais saistībā ar koronavīrusu nav vērsies pēc palīdzības Latvijas vēstniecībā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: STRINGER / REUTERS

Saistībā ar koronavīrusa "Covid-19" izplatību Itālijā, neviens Latvijas valstspiederīgais nav vērsies pēc palīdzības Latvijas vēstniecībā Itālijā, informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Vakar Latvijas vēstniecība Itālijā sociālajā medijā "Facebook" publicēja ierakstu, ka vairāku komūnu teritorijās ir noteikta karantīna, ir ierobežota iebraukšana un izbraukšana. Tāpat Lombardijas reģionā plānots slēgt izglītības iestādes un muzejus, kā arī atcelt kultūras pasākumus.

Pašlaik reģionā ir apstiprināti 132 saslimšanas gadījumi, no tiem 26 saslimušie atrodas intensīvās terapijas nodaļā. Vēstniecības rīcībā nav informācijas, ka inficēto personu vidū būtu Latvijas valstspiederīgie.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) mikroblogošanas vietnē "Twitter" mudināja cilvēkus, kuri ir nonākuši ārkārtas situācijā, nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību Itālijā vai Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu.

Kā ziņots, Itālijas Veselības ministrija ziņoja, ka kopumā 132 cilvēkiem ir noteikti pozitīvi testēšanas rezultāti uz jauno koronavīrusu, kas izraisa "Covid-19" infekciju - 88 gadījumi fiksēti Lombardijā, 24 - Venetā, seši Pjemontā, deviņi - Emīlijā-Romanjā un divi - Lacio (ķīniešu tūristu pāris).

Patlaban 54 cilvēki ir hospitalizēti ar "Covid-19" simptomiem, 26 personas ārstējas intensīvās terapijas nodaļās, savukārt 22 cilvēkiem noteikta izolācija mājās.

GALERIJA: Austrumu slimnīca informē par iestādes gatavību infekciju konstatēšanas gadījumā

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu