No "Saskaņas" ārkārtas vēlēšanās spēkus izmēģinās arī Jakrins un no JKP izslēgtie Kleins un Keišs (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Emīls Jakrins
Emīls Jakrins Foto: Edijs Pālens/LETA

No partijas "Saskaņa" saraksta Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēs arī bijušais pašvaldības Satiksmes departamenta vadītājs Emīls Jakrins un no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) izslēgtie domnieki Druvis Kleins un Imants Keišs.

Aģentūras LETA rīcībā esošais partijas izveidotais saraksts startam Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās liecina, ka "Saskaņa" vēlēšanām plāno pieteikt 63 deputātu amatu kandidātus.

Politiskā spēka līderis Jānis Urbanovičs akcentēja, ka aptuveni divas trešdaļas saraksta ir atjaunotas. Politiķis pauda pārliecību, ka saraksts būs tik labs, ka vēlētāji nespēs izlemt, kam ielikt plusiņus. 

Par saraksta pirmo numuru izvēlēts krievu skolu "aizstāvis" Konstantīns Čekušins. Saraksta otrajā pozīcijā ir bijusī Rīgas vicemēre Anna Vladova, savukārt trešajā pozīcijā ir kādreizējais Saeimas deputāts, no amata atlaistais Rīgas Zooloģiskā dārza valdes loceklis Andris Morozovs.

Vēlēšanās "Saskaņas" sarakstā startēs arī no partijas "Gods kalpot Rīgai" aizgājušie politiķi Vjačeslavs Stepaņenko, Eiženija Aldermane, Andrejs Kameņeckis, Igors Solomatins. Aģentūra LETA noskaidroja, ka no GKR aizgājusī domniece Irina Vinnika vēlēšanās nolēmusi nepiedalīties.

Vēlēšanās startēs arī līdzšinējie Rīgas domes deputāti Mihails Kameņeckis, Sandris Bergmanis, Andrejs Kozlovs, Vadims Faļkovs, Artūrs Hroļenko, Maksims Tolstojs, Igors Solovjovs, Viktors Paškovs, Jānis Ločmelis, Igors Kuzmuks, kā arī Vladimirs Frolovs un Olga Veidiņa. Sarakstu papildinās arī Latvijas Sociālistiskās partijas biedri Raimonds Rubiks, Irina Belokurova, Antons Klindžāns un Vladimirs Ivanovs.

Starp deputātu kandidātiem ir arī bijušais pašvaldības Satiksmes departamenta vadītājs un bijušais pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdes loceklis Emīls Jakrins. Viņš vēlēšanu sarakstā ieņem devīto pozīciju.

Politiskā spēka domes vadītājs, ilggadējais Rīgas domes vadītājs Nils Ušakovs žurnālistiem partijas valdes sēdes starplaikā skaidroja, ka Jakrins sarakstā iekļauts lielā mērā tādēļ, ka mediji "tik ļoti salaulāja Jakrinu ar "Saskaņu"", ka pieņemts lēmums "pieņemt šo izaicinājumu".

"Saskaņas" deputātu amata kandidātu vidū vēlēšanās būs arī no JKP par partijas iekšējo noteikumu pārkāpšanu izslēgtais bijušais galvaspilsētas vicemērs Kleins un viņa kolēģis Keišs.

Vēlēšanu sarakstā ir arī kādreizējais Saeimas deputāts Romāns Mežeckis, kurš iepriekš darbojies partijā "No sirds Latvijai".

Sarakstā iekļauti arī reliģisko organizāciju pārstāvji. Vēlēšanās kopā ar "Saskaņu" startēs arī Latvijas Vecticībnieku biedrības vadītājs Illarions Ivanovs, Rīgas Grebenščikova vecticībnieku draudzes padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Lotko.

Līdzās minētajām personām vēlēšanās piedalīsies arī citi "Saskaņas" biedri un politiskā spēka jaunatnes organizācijas dalībnieki.

Kā ziņots, Centrālā vēlēšanu komisija izsludinājusi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, un tās notiks aprīļa pēdējā sestdienā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu