Brazīlija apstiprina pirmo koronavīrusa gadījumu Latīņamerikā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas Veselības ministrija trešdien paziņoja, ka Sanpaulu iedzīvotājam diagnosticēts jaunais koronavīruss. Tas ir pirmais gadījums, kad inficēšanās diagnosticēta ne tik vien Brazīlijā, bet arī Latīņamerikā.

61 gadu vecais pacients 21.februārī atgriezies no Itālijas Lombardijas reģiona - vīrusa uzliesmojuma epicentra Eiropā, pavēstīja Brazīlijas veselības ministrs Luiss Enrīki Mandeta.

Ar jauno koronavīrusu "Covid-19", kas pirmo reizi tika konstatēts pērn decembrī Ķīnā, visā pasaulē ir inficējušies jau vairāk nekā 80 000 cilvēku. 

Vairāk nekā 2700 inficēšanās gadījumi beigušies letāli.

Atbilstoši pēdējiem datiem šobrīd jaunu inficēšanās gadījumu skaits ārpus Ķīnas ir lielāks nekā Ķīnā, kur sākās vīrusa uzliesmojums, trešdien pavēstīja Pasaules Veselības organizācija.

Itālijas amatpersonas trešdien pavēstīja, ka koronavīrusa uzliesmojumā šajā valstī miruši jau 12 cilvēki, bet inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis līdz 374.

Vēl otrdienas vakarā Itālijā, kur pieredzēts smagākais vīrusa uzliesmojums, tika ziņots par desmit nāves un 322 inficēšanās gadījumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu