Saviesīgais un izsmalcinātais stils O. Kalpaka ballē (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Šogad jau astoņpadsmito gadu pēc kārtas Biedrības namā tiek organizēta Oskara Kalpaka labdarības balle, kas vienviet pulcēja svinīgi tērptu publiku. 

Balles bagātā vēsture aizsākās 1922. gadā, simboliski noslēdzot Brīvības Cīņu posmu un svinot Latvijas atbrīvošanas kauju panākumus, kas ļāva nosargāt tikko dzimušās Latvijas valstisko neatkarību. To kā labdarības akciju aizsāka Kalpaka bataljona karavīri, lai vāktu līdzekļus savu kaujās kritušo un ievainoto biedru ģimeņu atbalstam, ar laiku kļūstot par atgādinājumu patriotiskai rīcībai un Tēvzemes mīlestībai. Mūsdienās balle turpina starpkaru laika tradīcijas.

Šā gada labdarības balles mērķis ir atbalstīt Valsts aizsardzības un patriotisma fondu “Namejs”, kura ietvarā ar vadmotīvu „Atceries savējos” tiek vākti līdzekļi bojāgājušo karavīru bērnu, ģimeņu, starptautisko operāciju un visu veterānu sociālajam atbalstam.

Balles svinīgo un patīkamo gaisotni nodrošināja Nacionālo bruņoto spēku bigbenda mūziķi. Balles viesiem ir iespēja satikt un iepazīt dažādus cilvēkus – korporāciju biedrus, bruņoto spēku pārstāvjus, diplomātisko korpusu, valsts institūciju pārstāvjus, mācībspēkus un profesorus, sabiedrībā pazīstamus un ievērojamus cilvēkus. 

Savas prezidentūras laikā Kalpaka balles patronu godu uzņēmās eksprezidente Vaira Vīķe-Freibergas kundze, eksprezidents Valdis Zatlera kungs kā arī eksprezidents Raimonds Vējoņa kungs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu