Dienvidkorejā puse koronavīrusa pacientu ir sektas biedri; līderiem draud tiesāšanās

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejā līdz šim konstatēti vairāk nekā 3700 saslimšanas gadījumi ar jauno koronavīrusu "Covid-19". Vairāk nekā puse sasirgušo ir kristiešu sektas Shinčhonji baznīcas biedri, un tās līderim draud tiesvedība par saslimšanas gadījumu slēpšanu, ziņo raidorganizācija BBC.

Dienvidkorejas galvaspilsētas Seulas pašvaldība lūgusi prokuratūrai ierosināt lietu pret sektas dibinātāju Lī Manhī un vēl 11 citiem cilvēkiem.

Viņi slēpuši daļas saslimušo biedru vārdus no Dienvidkorejas veselības dienestiem, kuri centās ierobežot vīrusa izplatību. 

Dienvidkoreja piedzīvojusi smagāko vīrusa uzliesmojumu ārpus Ķīnas. Līdz šim ziņots par 3730 saslimušajiem un 21 nāves gadījumu.

Dienvidkorejas varasiestādes uzskata, ka Shinčhonji baznīcas biedri februārī viens otru inficēja sanāksmē Tegu pilsētā, bet pēc tam izklīda pa visu valsti.

Seulas pašvaldība svētdien iesniedza sūdzību prokuratūrā. Tajā 12 Shinčhonji baznīcas līderi apsūdzēti netīšā nonāvēšanā, kaitējuma nodarīšanā un slimību kontroles likumu pārkāpšanā.

Nopratināti visi 230 000 sektas biedru. Gandrīz 9000 atzina, ka viņiem esot "Covid-19" raksturīgi simptomi.

Kāda 61 gadu veca sektas locekle bija starp pirmajiem cilvēkiem, kam Dienvidkorejā tika konstatēts jaunais koronavīruss. Viņa sākotnēji atteicās doties uz slimnīcu. Neilgi pirms vīrusa diagnosticēšanas viņa piedalījās vairākos sektas pasākumos.

88 gadus vecais sektas līderis Lī Manhī apgalvo, ka viņš esot Jēzus otrā atnākšana un sauc sevi par "apsolīto mācītāju", kas esot solīts Bībelē. Viņam arī veiktas koronavīrusa analīzes, un patlaban tiek gaidīti to rezultāti.

Sektai ir vairāk nekā 20 000 sekotāju citās Āzijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu