Par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu rosina apsūdzēt bijušo Ceļu policijas bataljona komandieri (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona komandieri par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu.

IDB iepriekš par šādu kriminālprocesu un amatpersonas aizturēšanu publiski nebija ziņojis. IDB aģentūra LETA noskaidroja, ka tagad lieta nodota kriminālvajāšanai Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai, rosinot saukt pie kriminālatbildības toreizējo bataljona komandieri un kādu policijas inspektoru.

IDB rosinājis apsūdzēt komandieri, kurš ilgstošā laika periodā sistemātiski, ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka amatpersonas rīcības rezultātā transportlīdzekļu vadītājiem tika piemēroti faktiskajiem apstākļiem neatbilstoši administratīvie sodi par izdarītajiem ceļu satiksmes pārkāpumiem. 

Izmeklēšanā noskaidrots, ka komandieris uzkūdīja Ceļu policijas inspektoru veikt dienesta viltojumu, kurš ceļu satiksmes negadījuma reģistrācijas protokolā nenorādīja faktiskos apstākļus par personas izdarīto administratīvo pārkāpumu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka tiesībsargājošās iestādes jau iepriekš aizturējušas augsta ranga Valsts policijas amatpersonas no Rīgas struktūrvienībām.

Tā 2007.gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs par kukuļņemšanu aizturēja toreizējo Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Ceļu policijas nodaļas priekšnieku Guntaru Levicki un viņa vietnieku Guntaru Veisu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu