ES amatpersonas apmeklēs Grieķijas un Turcijas robežu (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien apmeklēs Grieķijas un Turcijas robežu, kur sapulcējušies vismaz 13 000 migrantu, kuri vēlas iekļūt Eiropas Savienībā (ES).

Leienu vizītē pavada Eiropadomes prezidents Šarls Mišels un Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Davids Sasoli. Viņi novērtēs situāciju Grieķijas pierobežas rajonā un tiksies ar Grieķijas premjerministru Kriaku Micotaki.

Grieķija apturējusi patvēruma piešķiršanas procedūras, lai nepieļautu, ka tūkstošiem migrantu nelegāli šķērso tās robežu ar Turciju, kur prezidents Redžeps Tajips Erdogans sekmē migrantu virzīšanos ES robežas virzienā, lai izdarītu spiedienu pret ES un panāktu, ka bloks viņu atbalsta, Sīrijā saasinoties militārajai konfrontācijai starp Sīrijas armiju un tur izvietotajiem Turcijas bruņotajiem spēkiem.

ANO aplēses liecina, ka Turcijā pie robežas ar Grieķiju sapulcējušies vismaz 13 000 migrantu. Grieķijas drošības spēki pēdējās dienās ir lietojuši asaru gāzi, lai nepieļautu viņu nelegālu iekļūšanu valstī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu