Ceturtdien pašvaldību reformas pretinieki pulcēsies pie Iecavas kultūras nama (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ceturtdien, 5.martā, kad Saeima otrajā lasījumā skatīs Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu, pie Iecavas kultūras nama pulcēsies pašvaldību reformas pretinieki, informēja Iecavas sieviešu kluba "Liepa" pārstāve Agita Hauka.

Viņa pastāstīja, ka pikets plānots mierīgā gaisotnē, taču ar tehnikas piesaisti. Pasākuma rīkotāja nevarēja prognozēt, cik atsaucīgi varētu būt vietējie, taču apgalvoja, ka ir jūtama neapmierinātība gan ar piedāvāto pašvaldību modeli, gan ar neieklausīšanos iedzīvotāju viedokļos.

Hauka apgalvoja, ka Iecavas novadā tiek nodrošināti medicīniskie, izglītības un citi pakalpojumi, tāpēc nav skaidrs plāns novadu pievienot Bauskai.

"Sākotnēji plānoja apvienot pašvaldības, kas nespēj tikt galā ar savām funkcijām. Bet nu jau "skalda" visu pēc kārtas. [Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris] Pūce (AP) rada haosiņu Latvijā, mēs radīsim haosiņu Iecavā," par gaidāmo piketu teica Hauka.

Pikets Iecavā plānots no plkst. 7.30 līdz 10.

Jau ziņots, ka februāra vidū Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēdē deputāti atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikumu par Bauskas novadā apvienojamajiem novadiem.

VARAM izstrādātā administratīvi teritoriālā iedalījuma karte paredz, ka Bauskas novadam tiks pievienoti Vecumnieku, Iecavas un Rundāles novadi, par reģionālās nozīmes attīstības centru nosakot Bausku.

Bauskas novadā apvienojamo novadu domju priekšsēdētāji, lai arī atzina, ka novadu reforma ir nepieciešama, VARAM piedāvātajai robežu pārzīmēšanai nepiekrita.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu