Pēc kautiņa pie naktskluba Bauskā uz laiku nodrošinās Pašvaldības policijas klātbūtni (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc tam, kad februāra beigās pie naktskluba Bauskā nodarīti miesasbojājumi diviem vīriešiem, piektdienu un sestdienu naktīs pilsētā uz laiku nodrošinās Pašvaldības policijas klātbūtni.

Sociālajos tīklos publiskots video, ka 22.februāra rītā pie izklaides vietas kāvušies vairāki cilvēki. Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa skaidroja, ka par konfliktu Rīgas ielā, kura laikā nodarīti miesasbojājumi diviem vīriešiem, kas tika nogādāti ārstniecības iestādē, policija ir sākusi kriminālprocesu. Notiek pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu iespējamo vainīgo personu.

Tāpat VP ir sākta resoriskā pārbaude.

Savukārt pašvaldībā apgalvoja, ka Bauskas novada domes vadība ir reaģējusi uz notikušo un, vienojoties ar Pašvaldības policiju, nolemts, ka tā turpmāk strādās piektdienās un sestdienās no plkst.15 pēcpusdienā līdz nākamās dienas plkst.6. Tāpat vietējā policija sola regulāri apsekot kluba teritoriju.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Artūrs Dulbe aģentūrai LETA skaidroja, ka līdz šim Bauskas novada Pašvaldības policija piektdienās un sestdienās strādāja no plkst.8 līdz pusnaktij. Jaunais nedēļas nogaļu darbalaiks ir noteikts uz laiku, līdz uzlabosies kārtība naktskluba tuvumā.

Dulbe klāstīja, ka aizvadītajā nedēļas nogalē - no piektdienas plkst.15 līdz svētdienas pusnaktij pašvaldības policijā reģistrēti seši izsaukumi - pieci piektdien, viens sestdien. Arī patrulēšanas laikā nopietni pārkāpumi, kuros persona būtu, piemēram, jāaiztur, nav bijis.

Pašvaldības policijas priekšnieks Broņislavs Ostrovskis apgalvoja, ka aizvadītās brīvdienas pierādīja - būtība nakts dežūras nebūtu nepieciešamas.

Mainoties darba laikam nedēļas nogalēs, Pašvaldības policijai radīsies papildu izmaksas aptuveni 91 eiro apmērā katru nedēļas nogali.

Pašvaldībā arī apgalvoja, ka ir panākta vienošanās ar VP, kas veiks pastiprinātu kontroli nedēļas nogalēs pilsētas teritorijā. Kluba teritorijā tiks veikti arī narkotisko vielu reidi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu