Deputāts Ločmelis pametis "Saskaņu" un iestājies "Gods kalpot Rīgai" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes deputāti Jānis Ločmelis (no kreisās) un Sandris Bergmanis Rīgas domes ārkārtas sēdes laikā, kura trešo reizi pēc kārtas nenotiek, nenodrošinot kvorumu sēdes norisei.
Rīgas domes deputāti Jānis Ločmelis (no kreisās) un Sandris Bergmanis Rīgas domes ārkārtas sēdes laikā, kura trešo reizi pēc kārtas nenotiek, nenodrošinot kvorumu sēdes norisei. Foto: Zane Bitere/LETA

Ilggadējs Rīgas domes deputāts Jānis Ločmelis izstājies no partijas "Saskaņa" un iestājies partijā "Gods kalpot Rīga".

No GKR saraksta viņš arī kandidēs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, aģentūrai LETA apstiprināja partijā.

Vēl pirms domes atlaišanas, kad "Saskaņa" rosināja domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) atstādināšanu, tieši Ločmelis atsauca savu parakstu no pieprasījuma, kā rezultātā balsojums tika atlikts par vairākām nedēļām. Vēlāk Ločmelis savu parakstu gan atkal iesniegumam pievienoja, taču politisko nesaskaņu rezultātā Burovs amatu vienalga saglabāja.

Vēl aizvadītajā nedēļā Ločmelis bija iekļauts "Saskaņas" vēlēšanu saraksta uzmetumā.

"Saskaņas" domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs aģentūrai LETA sacīja, ka viss vēlēšanu saraksts partijas valdē vēl nav apstiprināts un Ločmeli neesot bijis plānots tajā apstiprināt. Tāpat politiķis akcentēja, ka ne visi līdzšinējie Rīgas domnieki startēs gaidāmajās pašvaldības ārkārtas vēlēšanās.

"Saskaņas" deputātu sarakstā nav iekļauts arī līdzšinējais domnieks Genādijs Sevastjanovs, kurš kopā ar vēl citām personām ir apsūdzēts saistībā par iespējamu dokumentu viltošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ierosinātajā Rīgas 1.slimnīcas lietā.

Tāpat "Saskaņas" sarakstā nav atrodams līdzšinējais domnieks Jefimijs Klementjevs.

Savukārt no GKR saraksta nekandidēs līdzšinējā domniece Vita Jermoloviča, kura tiek turēta aizdomās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ierosinātajā Rīgas tūrisma attīstības biroja lietā.

Ločmeļa meita, Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S) sociālo tīklu platformā "Facebook" šonedēļ ievietojusi emocionālu ierakstu par savām un tēva attiecībām, rodoties atšķirībām uzskatos par partijām.

Politiķe rakstīja, ka politika radījusi triecienu viņas ģimenei, jo "politiskā kara līnija dažādās barikādes pusēs" nostādījusi viņu un tēvu.

Ierakstā sociālajā medijā Ločmele-Luņova atvainojās savam tēvam par to, ka jau sen izdarījusi savu politisko izvēli, uzsverot, ka viņa paliks kopā ar "Saskaņu", jo tā ir viņas partija, draugi un vēlētāji. Turklāt lēmumu viņa esot izdarījusi "reizi par visām reizēm", savukārt "partijas [GKR] reklāma ar nožēlojamu pretenziju uz "Glābēju sarakstu"" viņā radot neko vairāk kā vien riebumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu