Facebook un Instagram aizliegs medicīnisko masku reklāmu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Tūristi Latvijā. Ilustratīvs attēls.
Tūristi Latvijā. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Lai dažāda mēroga spekulanti nevarētu iedzīvoties uz koronavīrusa izraisītās ažiotāžas rēķina, sociālie tīkli Facebook un Instagram jau drīzumā aizliegs medicīnisko masku reklāmu.

Pieprasījums pēc minētajiem aizsarglīdzekļiem pēdējā laikā, kā zināms, pārsniedz piedāvājumu, tādēļ vairākas valstis jau noteikušas šo medicīnisko izstrādājumu eksporta aizliegumus, bet medicīnisko masku cenas ir pieaugušas pat desmitiem reižu.

“Mēs aizliedzam medicīnisko masku reklāmas un pārdošanas sludinājumus. Piegādes ir ierobežotas, cenas aug, un mēs neatbalstām atsevišķu cilvēku vēlmi iedzīvoties uz šīs ārkārtas situācijas rēķina”, tā pavēstījis Facebook menedžmenta pārstāvis Robs Leterons. Viņš piebildis, ka attiecīga rīcība tikšot īstenota jau tuvāko dienu laikā.

Šis nav pirmais gadījums, kad sociālais tīkls Facebook nosaka ierobežojumus koronavīrusa sērgas sakarā. Iepriekš uzņēmums jau spēris vairākus soļus, lai cīnītos pret baiļu atmosfēru un cilvēku maldināšanu, aizliedzot reklāmas, kas sola ātru izārstēšanos vai izsargāšanos no jaunā koronavīrusa.

Lai mazinātu paniku un neļautu cilvēkiem pašiem sev nodarīt kaitējumu, Facebook arī apņēmies dzēst un neļaut publicēt dažādas sazvērestības teorijas par jauno saslimšanu. Ar maldināšanu nolēmis cīnieties arī sociālais tīkls Instagram, kas dzēsīs dažādas mikrļbirkas, kuras izplata melus par COVID-19 vīrusu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu