Rīgas Centrāltirgus teritorijā nojaukti šobrīd 16 no 25 kioskiem (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Centrāltirgus teritorijā Gogoļa laukumā uzsākti nelikumīgo tirdzniecības būvju demontāžas darbi.
Rīgas Centrāltirgus teritorijā Gogoļa laukumā uzsākti nelikumīgo tirdzniecības būvju demontāžas darbi. Foto: Ieva Leiniša/LETA

AS "Rīgas Centrāltirgus" teritorijā esošajā Gogoļa laukumā līdz šim nojaukti 16 no 25 kioskiem. Kiosku demontāža sākās 14.janvārī, un tos bija plānots nojaukt līdz šodienai, 9.martam.

Uzņēmumā informē, ka līdz šim izdevies nojaukt 14 patvaļīgi izbūvētas nojumes, kā arī divas ēkas, kuras teritorijā atradās likumīgi, taču bija vidi degradējošas.

Atlikušo deviņu nojumju nojaukšanas projekta dokumentācija patlaban vēl tiek saskaņota ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi un inženiertīklu turētājiem. Pēc pašvaldības pārstāvju paustā, tieši demontāžas darbu saskaņošana ar visām iesaistītajām iestādēm aizkavējusi teritorijas sakopšanu.

Atlikušos kioskus plānots demontēt tuvāko nedēļu laikā - līdz aprīļa sākumam.

Jau ziņots, ka pērn 28.novembrī Rīgas Centrāltirgus vadība uzteica līgumu SIA "Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā", kuras pārvaldītajā teritorijā dažas nedēļas iepriekš notika vērienīga Valsts policijas organizēta kontrabandas apkarošanas operācija.

Vienlaikus domes vadība konstatēja, ka Gogoļa laukumā kioski jau vairāk nekā 12 gadus atrodas nelikumīgi.

Nomniekam bija dota iespēja pašiem teritoriju atbrīvot, taču, tā kā tas līdz noteiktajam termiņam nenotika, domes iestāžu uzdevumā būvnieki sāka demontāžu pašrocīgi.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu