Advokatūras dienās var saņemt bezmaksas konsultācijas pie vairāk nekā 100 advokātiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Grāmatas "Darba likums ar komentāriem" atvēršanas svētki.
Grāmatas "Darba likums ar komentāriem" atvēršanas svētki. Foto: Ieva Čīka/LETA

 Lai rosinātu sabiedrības izpratni par savām tiesībām, no šodienas līdz 13.martam vairāk nekā 100 zvērināti advokāti Advokatūras dienās iedzīvotājiem visā Latvijā sniedz bezmaksas juridiskās konsultācijas, šogad īpašu uzmanību veltot finanšu tiesību skaidrošanai, zināja Latvijas Zvērinātu advokātu padomē (LZAP).

Šodien notikušajā Advokatūras dienu preses konferencē LZAP priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs akcentēja divus virzienus, kas, advokatūras ieskatā, šogad ir īpaši būtiski. Viņš izcēla, ka Latvijā pēdējo gadu laikā mainās izpratne par jautājumiem, kas saistīti ar aplokšņu algām un ēnu ekonomiku.

Rozenbergs atzīmēja, ka aplokšņu algu gadījumos atbildīgs ir gan tās devējs, gan saņēmējs, taču kriminālatbildība var iestāties tikai devējam. Savukārt šādas algas saņēmējam jārēķinās ar to, ka tam nepienāksies likumā paredzētās sociālās garantijas, kas pienākas nodokļu maksātājiem. 

LZAP izplatītajā preses paziņojumā Rozenbergs arī norādījis, ka valstij nav mehānisma, kā saprātīgi līdzsvarot indivīda atbildību ar parādsaistību nokārtošanu un spēju izdzīvot. Attiecīgi parādsaistību piedziņas bardzība nereti var kļūt par mudinājumu daļai sabiedrības saņemt algu aploksnē, lai nodrošinātu, ka atliek pietiekami līdzekļi izdzīvošanai. 

Advokāta ieskatā, būtu jārada veids, kā no tā izvairīties. Tāpat jāizvērtē, vai vajadzētu paredzēt atbildību par aplokšņu algu saņemšanu arī darbiniekiem, uzskata Rozenbergs. 

Preses konferencē advokāts Dāvis Volksons norādīja, ka Advokatūras dienas šogad norisinās jau 11.reizi. 

Atrast sev piemērotāko advokātu iespējams interneta vietnē "advokatura.lv". Ar izvēlēto advokātu jāsazinās individuāli, lai vienotos par konsultācijas laiku un tiesību jomu, kurā nepieciešams padoms. Savukārt vienkāršākos jautājumos, iespējams, pietiks ar telefonsarunu. 

Tāpat, ņemot vērā ierobežoto konsultāciju laiku, advokāti iedzīvotājus aicina pieteikties laikus. Gadījumā, ja nav iespējas ierasties, lūgums atteikt konsultācijas rezervāciju, lai šo iespēju varētu izmantot citi. 

Tehnisku jautājumu gadījumā Advokatūras dienu laikā no plkst.9 līdz plkst.18 ir pieejams informatīvais tālrunis 25 215 711.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu