Gadsimta laupīšana: Čīles lidostā aptīra apsargātu auto ar €13 miljoniem (5)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Bruņots grupējums Čīles protestu aizsegā aptīrījis inkasentu auto, nolaupot 14 miljonus ASV dolāru (12,3 miljonus eiro) un vienu miljonu eiro, vēsta "The Guardian".

Vietējie mediji to iesaukuši par "gadsimta laupīšanu".

Incidents notika Arturo Merino Benitesa lidostā, kas atrodas 18 kilometru attālumā no Santjago centra. Septiņi vīrieši uzbruka kompānijas "Brinks" automašīnai tikai dažas stundas pēc naudas sūtījuma ievešanas valstī.

Laupīšanas laikā tika ievainoti divi apsargi.

Čīles policija uzskata, ka laupītājiem bija zināms par vērtīgās kravas ienākšanu valstī.

Pagājušā gada oktobrī policija tika iesaistīta Čīlē notiekošo protestu pret dzīves dārdzību savaldīšanā. Policisti apsūdzēti nopietnos cilvēktiesību pārkāpumos pret protestētājiem, tostarp spīdzināšanā, seksuālos uzbrukumos un nogalināšanā.

Kamēr policijas spēki piesaistīti cīņai ar protestētājiem, citviet to klātbūtne netiek nodrošināta pienācīgā apmērā. Tas novedis pie augstākās kriminālo grupējumu aktivitātes un laupīšanas gadījumu skaita pieauguma. 

2014.gadā no apsargāta auto lidostas teritorijā tika nozagti desmit miljoni dolāru. Lidostas drošības departamenta vadītājs tika atlaists, kā arī bija solījumi pārskatīt lidostas drošības protokolus.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu