Tiešraides arhīvs: Paziņojums pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes par Covid-19 (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Šodien plkst.15.00 Ministru kabineta ēkā bija sasaukta Krīzes vadības padomes un valdības kopsēde par papildus pasākumiem jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanai. Sēde notika aiz slēgtām durvīm, bet pašlaik amatpersonas informē par tajā lemto.

TVNET tiešraides arhīvs:

Ziņu aģentūra LETA jau pirms Krīzes vadības sēdes vēstīja, ka valdība varētu lemt, vai atcelt starptautisko pasažieru pārvadājumus caur lidostu un ostu robežšķērsošanas vietām. Šāds pats lēmums varētu tikt attiecināts arī uz pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu un ar autobusiem.

Par robežu slēgšanu pēdējo 24 stundu laikā jau paziņojušas Lietuva un Polija, taču šis lēmums neskars kravas pārvadājošo transportu, kā arī atsevišķas cilvēku grupas, piemēram, tos, kuriem attiecīgajā valstī jau iepriekš ir izsniegta darba atļauja.

Latvijas valdība, pēc ziņu aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, šodien varētu būt lēmusi arī par vīzu izsniegšanas apturēšanu ārzemniekiem. Nav gan zināms, tieši par kurām valstīm ir runa.

Stingrāki pasākumi, kas paredz grozījumus lēmumā par ārkārtējo situāciju, vēlāk būtu jāapstiprina arī Saeimā. Ja valdība par tādiem būs lēmusi, būs jārīko arī attiecīga Saeimas sēde.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu