Pie Latvijas-Lietuvas robežas Grenctālē liela rinda neveidojas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Grenctāles robežkontroles punkts.
Grenctāles robežkontroles punkts. Foto: Evija Trifanova/LETA

Neraugoties uz to, ka jaunā koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanai Lietuva ir atjaunojusi robežkontroli uz Eiropas Savienības (ES) iekšējām robežām, Latvijas-Lietuvas robežas šķērsošana Grenctālē norit raiti un liela rinda pie robežas neveidojas.

Pirmdien ap plkst.16 Grenctālē pie Latvijas-Lietuvas robežas rindā gaidīja 10-20 kravas automašīnas. Robežas šķērsošana no Latvijas puses tika organizēta divās joslās, un transportlīdzekļu plūsma bija diezgan raita.

Kā novēroja aģentūra LETA, vairāki lietuviski runājoši cilvēki līdz robežai tika atvesti ar privātiem transportlīdzekļiem un izlaisti no tiem. Pēc tam viņi robežu šķērsoja kājām, nesdami līdzi dažādas mantas, tai skaitā iepirkumu maisus.

Robežas sargātāji ir uzvilkuši sejas maskas.

Kā ziņots, ņemot vērā Covid-19 epidēmijas draudus, Lietuva sestdien plkst.18 atjaunoja robežkontroli uz ES iekšējām robežām ar Poliju un Latviju. Caur robežšķērsošanas punktiem uz šīm robežām ārvalstniekiem ir liegts ieceļot Lietuvā. Aizliegums neattiecas vienīgi uz tiem ārvalstniekiem, kas saņēmuši darba atļaujas.

Savukārt no pirmdienas jaunā koronavīrusa dēļ Lietuvā ir ieviesta karantīna. Līdz ar to Lietuvas pilsoņiem arī aizliegts izbraukt no valsts, izņemot ārvalstīs strādājošajiem, kā arī aizliegts iebraukt lielākajai daļai ārzemnieku. Tāpat Lietuvā slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu