Igaunija atļauj noteikt izņēmumu ārkārtējā stāvokļa režīmā attiecībā uz Valku un Valgu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas - Igaunijas robeža Valkā.
Latvijas - Igaunijas robeža Valkā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass pirmdien atļāvis noteikt izņēmumu ārkārtējā stāvokļa režīmā attiecībā uz Valkas un Valgas reģionu, atļaujot abu dvīņu pilsētu iedzīvotājiem šķērsot robežu, lai dotos darbā un atgrieztos mājās, ja vien viņiem nav jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 simptomu.

Šāds izņēmums ļaus neizjaukt ierasto dzīves ritumu tiem Valkas un Valgas iedzīvotājiem, kuriem darbā jādodas uz kaimiņvalsti, un vienlaikus palīdzēs nodrošināt reģionā normālu ekonomisko dzīvi arī pašreizējā situācijā, samazinot iespējamos zaudējumus.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija), rīt, 17.martā, robežsargi plānojuši intervēt cilvēkus, kuri šķērsos robežu, lai noskaidrotu viņu vajadzību doties uz Igauniju.

"Pašvaldībai ir zināms to cilvēku loks, kuriem ir nepieciešams ikdienā doties uz Igauniju, un mēs plānojam šo sarakstu robežsargiem izsniegt, lai atvieglotu robežas šķērsošanu," sacīja Krauklis.

Jau vēstīts, ka Latvijā no 13.marta līdz 14.aprīlim nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatīšanos izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni ierobežojošu pasākumu.

Igaunijas valdība saistībā ar Covid-19 epidēmijas draudiem uz laiku ir atjaunojusi robežkontroli un ierobežo kustību pāri Šengenas zonas iekšējām un ārējām robežām.

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) iepriekš informēja aģentūru LETA, ka Valkas un Valgas pašvaldību vadītāji ir vērsušies pie Igaunijas valdības un Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Ārlietu ministrijas, aicinot rast risinājumu, lai abu pilsētu iedzīvotāji varētu pilsētas ietvaros šķērsot robežu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu