Nīderlandes premjers brīdina, ka ar koronavīrusu inficēsies liela daļa iedzīvotāju (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid 19
Covid 19 Foto: Peter DeJong / AP

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, pirmdien televīzijā uzstājoties ar uzrunu valstij, brīdināja, ka liela daļa Nīderlandes iedzīvotāju inficēsies ar koronavīrusu, vienlaikus viņš noraidīja iespēju noteikt stingru izolāciju, kādu jau sākušas īstenot citas Eiropas valstis.

Televīzijas pārraidītajā uzrunā Rite sacīja, ka viņa valdība vēlas veidot "kolektīvo imunitāti", kamēr tiek sagaidīta vakcīna, pieļaujot, ka iedzīvotāji, kas ir mazākā mērā vārīgi, var inficēties, vienlaikus aizsargājot gados vecos iedzīvotājus un slimos.

Tas var ilgt "mēnešus, pat ilgāk", viņš piebilda pirmajā šādā uzrunā kopš 70.gadu naftas krīzes.

Nīderlande jau ir ieviesusi stingrākos miera laika ierobežojumus, arī slēdzot skolas, restorānus un pat marihuānas kafejnīcas.

"Šajā vakarā man jums nav vieglas vēsts. Realitāte ir tāda, ka liela daļa Nīderlandes iedzīvotāju inficēsies ar koronavīrusu. To mums saka eksperti," atzina Rite.

Viņš piebilda, ka atšķirībā no Itālijas un Spānijas, kas ieviesušas drakoniskus soļus, lai ierobežotu vīrusu, Nīderlande netiks "pilnībā slēgta".

"Šajā scenārijā mums būtu mūsu valsts jāslēdz uz gadu vai pat ilgāk ar visām sekām, kas no tā izriet," viņš sacīja, piebilstot, ka vīruss "var uzrasties no jauna, ja pasākumi tiek atcelti".

Koronavīrusa uzliesmojumā Nīderlandē apstiprināti 1413 inficēšanās gadījumi, 24 cilvēki miruši.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu