Maksātnespējas procedūras laikā nespējot atrast algotu darbu, parādnieks var lūgt samazināt maksājumus kreditoriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Naudas maks kabatā.
Naudas maks kabatā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saskaņā ar spēkā esošo regulējumu, ja parādnieks saistību dzēšanas procedūras laikā nespēj atrast algotu darbu vai ir kļuvis darbnespējīgs, ar tiesas lēmumu var uz pusi samazināt fiziskās personas saistību dzēšanas plānā paredzētos parādnieka maksājumus kreditoriem, atgādina Tieslietu ministrija (TM) un Maksātnespējas kontroles dienests.

Kā aģentūrai LETA norādīja TM pārstāve Lana Mauliņa, šāds lēmums var tikt pieņemts vienu reizi uz termiņu, kas nepārsniedz vienu gadu. 

Lai tiesa varētu izlemt šo jautājumu, parādniekam ar attiecīgo pieteikumu jāvēršas tiesā, kur pasludināts viņa maksātnespējas process.

TVNET jau ziņoja, ka līdz šim Latvijā apstiprināts jau 111 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Jaunā koronavīrusa dēļ valstī izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti plaši ierobežojumi, tai skaitā arī izglītības iestādēs.

Tāpat vēstīts, ka saistībā ar Covid-19 izplatību daudzi uzņēmumi ir spiesti samazināt savu darbinieku skaitu, piemēram, "airBaltic" uz laiku plāno samazināt savu darbinieku skaitu par 400 vai vairāk. 

Savukārt Nodarbinātības valsts aģentūra saņēmusi jau astoņus kolektīvās atlaišanas paziņojumus par kopumā 699 līdz 724 darbiniekiem, aģentūrai LETA pavēstīja aģentūras Sabiedrisko attiecību nodaļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu