Tukumā pusdienas skolēniem no trūcīgām ģimenēm nodrošinās divreiz nedēļā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ārkārtējās situācijas laikā pusdienas skolēniem no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm Tukumā nodrošinās divreiz nedēļā, liecina Tukuma novada pašvaldības publiskotā informācija.

Ģimenes, kurām piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss un piešķirts ēdināšanas pabalsts izglītības iestādē, saņemt pusdienas līdzņemšanai par katru bērnu varēs Latvijas Sarkanajā Krustā Tukuma birojā. Pusdienas tiks izsniegtas katru otrdienu un ceturtdienu no plkst.10 līdz 11.

Pusdienu saņemšanai nepieciešams uzrādīt attiecīgo izziņu.

Neskaidrību gadījumā ģimenes aicinātas sazināties ar savu sociālo darbinieku.

Jau ziņots, ka arī Daugavpils pašvaldība nodrošinās ēdināšanu bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm un daudzbērnu ģimenēm ārkārtējas situācijas laikā. Ēdiena pagatavošana un sadalīšana porcijās, izmantojot vienreizējās ēdienu kārbas, norisināsies 9.vidusskolas un 16.vidusskolas ēdnīcās, kuras patstāvīgi nodrošina ēdināšanu, neizmantojot uzņēmēju pakalpojumus. Katru darba dienu porcijas tiks izvadātas pa sadales punktiem dažādos pilsētas mikrorajonos. Šādu vietu būs 21, lai ēdienu varētu saņemt maksimāli tuvu mājām un nevajadzētu izmantot sabiedrisko transportu.

Lai izvairītos no pulcēšanās lielās grupās, no ģimenes būs jānāk tikai vienam pārstāvim. Ja tas būs bērns, tad līdzi viņam jāņem skolēna apliecība, ja vecāks - personas apliecinošs dokuments. Gadījumos, kad vecākam un bērnam ir dažādi uzvārdi, noteikti jāuzrāda dokuments, kas apliecina likumiskā pārstāvja esamību.

Tāpat vēstīts, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

No šodienas mācības Latvijas skolās tiek organizētas tikai attālinātā režīmā, nosaka valdības izsludinātais ārkārtējās situācijas regulējums. 

Valdība nolēma sākot ar 13.martu mācības skolās un augstskolās organizēt attālināti. Pagājušajā nedēļā bija pavasara brīvlaiks un mācības skolās atsākās šodien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu