"Amerika drīz būs atvērta biznesam." Tramps aicinās gubernatorus atcelt Covid-19 ierobežojumus (11)

TVNET/LETA/AFP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka drīz aicinās atsevišķos valsts reģionos atcelt Covid-19 dēļ noteikto stingro karantīnas režīmu.

Prezidents sacīja žurnālistiem, ka "atvērs mūsu valsti biznesam, jo mūsu valsts tā ir iecerēta - būt atvērtai".

Ierobežojumu atvieglošana varētu tikt izziņota jau nākamnedēļ, kad beigsies 15 dienu termiņš, kurā ieteikts ievērot stingrus sociālās distancēšanās ierobežojumus, viņš sacīja, uzsverot, ka galīgo lēmumu attiecībā uz konkrētiem štatiem pieņems to gubernatori.

Veselības jomas amatpersonas un gubernatori štatos, kas saskārušies ar smagākajiem uzliesmojumiem, norādījuši, ka ierobežojumi, domājams, tiks paturēti spēkā vēl kādu laiku, bet Ņujorkas mērs mudinājis izsludināt stingru karantīnas režīmu valsts mērogā.

Savienoto Valstu ekonomika būs pilnībā funkcionējoša "ļoti drīz", paredzēja Tramps.

"Amerika jau atkal un drīz būs atvērta biznesam," preses brīfingā Baltajā namā sacīja Tramps.

Ekonomika atgriezīsies normālās sliedēs "krietni ātrāk par trim vai četriem mēnešiem", viņš piebilda.

Ņujorkā - trešdaļa no visiem inficēšanās gadījumiem ASV

Ņujorkā reģistrēta trešdaļa no visiem jaunā koronavīrusa inficēšanās gadījumiem ASV, inficēto cilvēku skaitam pārsniedzot 12 300, pirmdien paziņoja Ņujorkas mērs Bils de Blāzio.

Viņš arī pateicās ASV valdībai, ka tā spērusi "pirmo soli", no federālajām rezervēm nosūtot Ņujorkai 400 elpošanas aparātu, lai palīdzētu ārstēt Covid-19 pacientus. Taču viņš brīdināja, ka vajadzīgi tūkstošiem elpošanas aparātu.

Lai parkos un spēļu laukumos uzturētu sociālo distancēšanos, "jūs redzēsiet daudz likumsargu, daudz personāla", pavēstīja de Blāzio.

Viņš arī pavēstīja, ka no pilsētas cietumiem izlaisti 75 cilvēki un tiek izskatīta vēl simtiem ieslodzīto iespējamā atbrīvošana.

Piektdien Ņujorkas štata gubernators Endrū Kuomo lika slēgt nesvarīgos uzņēmumus un aizliedza jebkādas pulcēšanās, lai apturētu koronavīrusa izplatīšanos.

Visā ASV reģistrēti vairāk nekā 42 000 inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu un 554 nāves gadījumi.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu