Kalifornijā neievēro sociālo distancēšanos: cilvēku pūļi pludmalēs un parkos (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Kalifornijas štata gubernators Gevins Ņūsoms pirmdien Covid-19 dēļ izsludināto karantīnas režīmu padarījis vēl stingrāku un pie daudzām pludmalēm un parkiem slēdzis autostāvvietas, šādi reaģējot uz ziņām, ka tūkstošiem cilvēku nedēļās nogalē pārkāpuši prasības par sociālo distancēšanos.

Štatā izsludināti noteikumi, ka cilvēkiem ir jāpaliek mājās, tomēr svētdien Kalifornijas pludmalēs, arī Malibu un Santamonikā, bija cilvēku pūļi.

"Man tāpat kā jums radās zināms satraukums, skatoties ziņas par visiem šiem cilvēkiem un pūļiem mūsu parkos, skaistajā Kalifornijas krastā," norādīja gubernators.

"Mēs slēgsim visas štata autostāvvieta" nekavējoties, viņš piebilda. "Mums nevajadzētu atkal pieredzēt to, ko mēs pieredzējām nedēļās nogalē."

Kalifornija ir Covid-19 uzliesmojumā viens no vissmagāk skartajiem štatiem ar 1700 apstiprinātiem inficēšanās un 27 nāves gadījumiem.

Pagājušajā nedēļā Ņūsoms lika štata iedzīvotājiem palikt mājās, ļaujot tās pamest vienīgi neatliekamos gadījumos, kā arī ievērot sociālo distancēšanos.

Tomēr rīkojuma īstenošanā, visticamāk, netiks iesaistīta policija, sacīja gubernators, paužot cerību, ka iedzīvotāji paši spēs regulēt situāciju.

GALERIJA: Covid-19: kad pasaule paliek uz pauzes

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu